Det vet vi ju vad det betyder. Inget nät hos oss mellan 10-14 så receptet på såsen får du nu!
~
Sötsur sås för 6
1 paprika
½ gul lök
½ färsk ananas (eller en stor konservburk med skivor)
4-5 cm ingefära
½ röd chili
2 vitlöksklyftor
4 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning (eller egen fond)
drygt ½ dl tomatpuré
drygt ½ dl äppelcidervinäger
½ dl ljust muscovadosocker (kan bytas mot farin)
Hacka vitlöken och chilin, riv ingefäran.
Mortla dem till en någorlunda slät pasta. Lite bitar gör inget.
Skär ananasen i bitar (om du tänker att ur en skiva får du ut 6 cmtjocka bitar ungefär)
Skär paprika och löken i lika stora bitar som ananasen.
Fräs chilipastan i lite olja i en kastrull några minuter.
Häll på vattnet och lägg i kycklingbuljongtärningen eller din egna fond.
Lägg i tomatpuré, vinäger och socker.
Låt koka upp.
Lägg i grönsakerna och frukten och sjud 2-3 minuter.
Servera!
~
Igår åt vi med Pankopanerade kycklingstrimlor och fläskkotlett skuren i ca 2×2 cm stora bitar.
Och basmatiris.
Det går till på det här viset:
Ha en tallrik med vetemjöl blandat med lite salt.
En skål med 3 ägg, upprörda.
En tallrik med Panko.
Skär köttet, fisken, kycklingen eller skaldjuren i lagom stora bitar.
Rulla i mjöl.
Doppa i ägg.
Rulla i Panko.
Fritera.
Samma princip om du tex gör nuggets.
Eller gör en vanlig frityrsmet och doppa i och fritera sen.
~
Panko hittar du i din livsmedelsbutik bland de asiatiska ingredienserna eller i orientaliska affärer, tex Jack´s här i Skellefteå.
♥