Annons

God måndag! (och Annandag)

Annons

Julafton är förbi och det flöt på smärtfritt.
Vi hade hur trevligt som helt och åt tills vi var helt övermätta i vanlig ordning. Kalle Ankas julafton var på tv som vanligt och tomten kom och barnen fick sina klappar och har bara kvittrat sedan dess. Underbart!

Igår så tog vi det så lugnt vi bara kunde. Jag läste till och med ur en pocket som jag beställt och det var inte igår jag läste bok. Det här med att läsa böcker har tyvärr försvunnit ur livet sedan barnen kom. Det är inte kul att läsa en bok och hela tiden bli störd. Läser jag på kvällen så somnar jag efter en halv sida. Så tidningar är det som gäller för mig i några år till känns det som. Förutom en pocket lite då och då.

Inatt var det tydligen storm och vi märkte ingenting.  Undrar just om Morön var förskonat, för visst blåser det men ingen klass 1-varning på den här vinden är det precis. Den måste ha gått förbi oss.

Idag fortsätter vi med resterna från julbordet. Det är ju så gott både till frukost och middag!
Man kan göra massor med annan god mat på resterna om man inte vill äta dem som de är. Tydligen så kastar folk bort massvis med mat dagarna efter jul för att de inte vet vad de ska göra av allt. Det är ju galet!
I en tidning nära dig kan du snart läsa vad du kan göra med julens rester, om de inte redan tagit slut då den kommer ut vill säga.
Tills dess kan jag ge lite tips.
Omelette/frittata, Wok, Lasagne, Pytt i panna, Små snittar, Bakad potatis med olika röror, Gratänger, Pizza, Makaronilåda, Wrap eller Paj till exempel.

Jag tänker att ni ska få ett gott recept på Kycklingrulader om några dagar när julmaten står er upp i halsen och ni vill ha nåt annat att äta. Kanske nåt asiatiskt också?
Och sen det här med nyårsmaten.
Vad ska du äta eller vad skulle du vilja äta?

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons