Annons

Fredag!

Annons

Den här fredagen började väl sisådär med en liten tös som har 40 graders feber..kan bara bli bättre med andra ord!

I onsdags var jag på mingel på nybyggda Bryggargatan. Det är precis hur fint som helst där, precis i min smak!
De har byggt lokalerna så att det är två olika restauranger med ett gemensamt kök. Den ena restaurangen, som öppnar den 5:e januari, är gourmetrestaurangen med vita linnedukar, likadana designade möbler och väldigt stilrent. Där kan man även få en liten inblick i köket.
I den andra delen, där jag förmodar att jag kommer hänga mest, är det ett Bistro med rustika möbler, plåt och trä -fransk lantlig chabby chic med blandat second hand och designmöbler. Stilrent och mysigt!

bryggargatan bistron

Menyerna skiljer sig åt också då man i Bistron kan äta franska klassiska rätter till ett normalt pris. Där finns även en Brunchmeny som är tillgänglig på lördagar.
Menyn till gourmetrestaurangen ligger inte ute än men de ska ha liknande koncept som de hade på Bryggargatan i Piteå. Vällagad gourmetmat med fina råvaror där du även kan äta en 7-rätters om du vill.

Bryggargatan gourmet
bilderna är hederligt stulna av Mange

Det ska bli intressant att se hur det ska gå med en gourmetrestaurang i Skellefteå. Nåt som många saknat och många vill ha, men då gäller det att nyttja utbudet också.
Det är klart att man vill ha stort utbud och mycket nöjesliv och restauranger i stan, men då får man även nyttja utbudet.
Ingen restaurang, vilken som helst, eller uteställe kan gå runt på att folk vill att de ska finnas men aldrig går ut.

Idag öppnar Bistron och har du varit klok så har du bokat bord annars kan det bli tight att kunna äta.
Det är även premiär för en ny nattklubb, Verandan by night. Och om jag inte känner min kollega Erik helt fel så lär han ha bloggat järnet om just det den senaste tiden.
Själv ska jag på Megafonenfest men går kanske förbi Sonias Deli idag och köper en ”fredagshundring” att äta på imorrn.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons