Annons

‎”Vad är det som gör att vissa granar faktiskt bestämmer sig för att bli julgranar och andra bara är fula?”

Annons

I sann matnördaranda har jag börjat klura på nyårsmaten innan ens julmaten är lagad.
Imorgon jobbar jag min sista dag innan vi har julledigt till i januari på Medlefors. Vi personalen äter även det omtalade julbordet imorgon och det ska bli SÅ gott trots att jag redan ätit Janssons, sill och skinka ett otal gånger. I år kan jag bara inte bli less, det är så gott!
Imorgon kommer dessutom 2 veganer och ska äta julbordet så jag har stått idag och förberett vegankost i jultappning. Jag tror jag måste lägga ut nåt recept här så ni vegetarianer/veganer också kan få er nån julmat! Börjar med en ”vegetarisk sill” som faktiskt blev god. ”Faktiskt” säger jag för att jag älskar ju själva fisken också och här är den utbytt mot aubergine. Tyvärr har jag ingen bild.
~

Vegetarisk Senapssill 4-6 pers

1 msk senap
2 tsk socker
½ msk vinäger
3 msk olja
1 dl sojagrädde
1 röd lök
1 ättiksgurka eller saltgurka
1 aubergine (eller squash)

En senapssill där sillen är utbytt mot aubergine. Passar bra till julbordet.
Skär aubergine i filéer (sill-liknande bitar).
Koka filéerna i kraftigt saltat vatten tills de blir mjuka och sladdriga och låt svalna.
Blanda senap, socker, vinäger och sen oljan i en stråle under omrörning.
Blanda i sojagrädden och häll såsen över den kokta avsvalnade auberginen.
Hacka rödlöken fint.
Hacka smörgåsgurkan fint.
Garnera slutligen med gurka och rödlök.

~

Jag hade tänkt tipsa er om Jul med Ernst som gick ikväll på tv4 kl.20.00 men jag glömde bort det helt och hållet. En ny chans får du på avsnitt 2 som är på onsdag kl.20.00 i samma kanal. Annars kan du kolla på tv4play.
Ernst är ju älska eller hata och i min bok så finns bara ett
– han är mysfarbror nummer ett!

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons