Annons
Annons

Minestrone a`la Catenacci

Annons MOBILE TOP

Projektet (eller om man kan kalla det projekt..) med att äta soppa en gång i veckan fortsätter.
Igår till middag hade jag tänkt mig en Minestronesoppa från Stefano Catenacci´s kokbok ”Mitt goda Toscana”.
Jag tänkte först göra ”Ängamat” eller ”Karl Johansoppa” men svampen blev jag lite snål om nu när jag bestämt mig för en risotto med den senare i veckan.
Jag tror faktiskt inte att jag har lagat Minestrone sedan jag gick restaurangskolan så det är verkligen på tiden. Jag vet däremot att barnen gillar skolans Minestrone, så hur svårt kan det vara att göra en hemma som de gillar tänker jag?
Jag har i minipasta också och istället för bara potatis. I Italien har varje sopp-kock sitt eget recept och man tar lite vad man har hemma så får man den här goda hälsosamma soppan!
~

Minestrone

Catenacci´s Minestrone, 4 port

3 st morötter
4 st potatisar
1 st lök, gul
1 st schalottenlök
4 st vitlöksklyftor
4 st selleristjälkar
4 st plommontomater
1 st chili, röd
1 st blomkål, litet huvud
0.5 dl olivolja (Castel di Lego eller annan jungfruolja)
100 g spenat
salt och vitpeppar

Skala och tärna morötter och potatis.
Skala och skiva den gula löken.
Skala och hacka schalottenlök och vitlök.
Skär selleristjälkarna i 3 cm långa bitar.
Tärna tomaterna.
Dela chilin i 4 delar och avlägsna kärnhuvudet.
Skär blomkålen i buketter.
Stek försiktigt lök och vitlök i 1 dl olja i en stekgryta.
Tillsätt morötter, potatis, selleri och tomater.
Täck med vatten och koka på svag värme ca 1 timme.
Tillsätt blomkål och chili i soppan, smaka av med salt och peppar.
Koka ytterligare 10 minuter.
Tillsätt spenat strax innan servering. Avsluta med att ringla resterande olja över soppan.
~

Smaklig spis!

Annons
Annons
Annons
Annons