Annons

Rubbat kött med glaze & potatissallad samt ädelostcreme

Annons

Hur mycket ”kött och potatis” äter man inte på sommaren?
Mest beror det nog på grillen…att vi lagar mat ute och många är rädda för att grilla fisk eller skaldjur.
Det är inte svårt alls och fastnar inte alls som man kan tro, om du bara har olja på eller grillar på ett sån tätt galler som finns att köpa.

Men idag ska jag ändå ge er ett recept på kött. Och potatis.
Men kanske lite mer tidskrävande än vad du brukar ägna åt grillköttet. Mycket gott kan jag intyga och tyvärr har jag inte ens en receptbild till.. Glömde fota!

~

Rubbat kött med glaze, 1 kg kött


Rub

1 tsk salt (tas på precis före grillning)
1 tsk paprikapulver
1 tsk koriander
1 tsk spiskummin
1 tsk chilipulver
1 ½ tsk farinsocker
1 krm svartpeppar

Gnid in köttet med rub ett par timmar innan du ska grilla.

Texas smokeglaze
1 dl chilisås
½ dl äppelmos
1 ½ msk strösocker
1 ½msk soya
1 tsk söt senap
½ tsk liquid smoke
1 vitlöksklyfta, finhackad
Salt & svartpeppar

Pensla köttet med glaze ett par gånger när den fått lite grillyta.
~

Jag grillade fläskkotletter med ben, men den här är bra även till nötkött.
Till detta fantastisk smakrika kött åt vi en potatissallad med citrondressing, grillade tomater och ädelostcreme.

~
Potatissallad med citrondressing

Potatissallad med citrondressing 4-5 pers

1 kg färsk potatis
1 mindre burk oliver
1 rödlök, skivad
1 citron, saft och skal
1 msk strösocker
½ dl olivolja
grovmalen svartpeppar
salt
lite hackade örter

Sätt igång och koka potatisen.
Under tiden, blanda ihop citronsaft, socker och olja i en skål.
Hacka lite örter och blanda i.
Smaka av med svartpeppar från kvarn och salt.
Skiva löken och lägg i den och oliverna.
När potatisen är klar låter du den svalna lite och stjälper den sedan ner i skålen med resten.
Blanda runt försiktigt!
Servera!

~
Ädelostcreme

Ädelostcreme, 5-6 pers

2 dl creme fraiche 34%
100 gram smakrik ädelost
salt
svartpeppar från kvarn

Lägg creme fraichen i en skål.
Vispa med elvisp tills den är fluffig och ganska fast (se bilden)
Smula ner ädelsosten, salt och svartpeppar.
Vispa till en jämn konsistens.
Passar fint till både kött, fisk och kyckling.
~

Ha en underbar dag!

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons