Annons
SKELLEFTEÅ Veckans tips handlar om en riktigt speciell produkt.">

Prova Kallholmen Lager

href="http://www.megafonen.nu/noje/prova-kallholmen-lager/ "> SKELLEFTEÅ Veckans tips handlar om en riktigt speciell produkt.

Annons

SKELLEFTEÅ Hoppas de vita vinerna smakade lika bra för er som de gjorde för mig, veckans tips kommer att handla om en riktigt speciell produkt nämligen

Kallholmen Importerad Lager (nr 89328) 22.40:-

För er oinvigda så finns det sedan i våras ett microbryggeri i Kurjoviken i Skelleftehamn, man har redan startat bryggningen därute dock finns ingen färdig produkt till salu därifrån riktigt än men dock denna skapelse som bryggts i Tjeckien.

Ölet är en ljus lager med friska toner och en släng av den typiska beska som man kan hitta i Tjeckiska lageröl, i smaken finns dessutom en antydan till sötma som gör att ölet även klarar av relativt mycket olika typer av mat både husmanskost men även en hyfsad köttbit och lite fetare fisk t.ex. grillad lax. Personligen tror jag att jag skulle välja hemmagjorda raggmunkar med stekt fläsk om jag fick välja en maträtt här och nu till denna dryck, skriv gärna in i kommentatorsfältet om ni hittar någon annan kanoncombo.

Ölen finns både på Solbacken och inne på CK, jag vet även att Coasters och Old Williams har den hemma om intresset finns att testa den på lokal. Självklart finns den även på Restaurangen i anslutning till bryggeriet (fd. Ombord).

Vill ni läsa mer om bryggeriet kolla in www.maltbryggeriet.se

Heja Skellefteå!!!

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons