Annons

Kladdkakemuffins

Annons

Upptäcker nu när jag bloggar att jag bakat en hel del den senaste veckan.
Hur kan det då komma sig att frysen fortfarande gapar tom?
Fikar vi mycket nu eller – – –

En sort som jag skyndade mig att stoppa i frysen var Kladdkakemuffinsarna jag bakade. Behöll några ute för att fika, och resten åkte direkt ner i boxen för framtida fikafrämmande. De här är nämligen perfekta att frysa, nästan så att de blir godare än nybakta. Men bara nästan.
Receptet kommer från Leilas ”A piece of cake” och på min bild är de naturella. Jag serverar dem med grädde och färska bär eller frukt och vi äter på ett fat med sked. Behöver du inte göra det så har du gräddat för länge.
De ska vara riktigt kladdiga inuti!
~

Kladdkakemuffins

Kladdkakemuffins, 16 st

2 st ekologiska ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
0.5 dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao av god kavlitet
1 tsk bakpulver
1 st nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70%
Vispgrädde och färska bär till garnering

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten.Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.Garnera med en klick lättvispad grädde och färska bär.
~

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons