I helgen så gjorde jag bland annat kebab på spett.
Jag tycker det är hur gott som helst och inte alls komplicerat. Här kommer ett recept.
~
Kebab ca 12 spett, 4-6 pers
800 gram finmalen lammfärs
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
½ dl färsk koriander
½ dl färsk persilja
5 myntablad
2 ekologiska ägg
1 msk paprikapulver
1 tsk svartpeppar
1 msk spiskummin
1 tsk sambal oelek
salt
olja till pensling
Lägg spett i blöt ett bra tag, gärna en timme eller två, innan du ska grilla.
Lägg köttfärsen i en bunke.
Finhacka lök, vitlök, koriander, persilja och mynta eller kör det i en mixer.
Lägg lökhacket och alla andra ingredienser i köttfärsbunken och rör om till en smidig smet.
Forma ca 10 cm långa korvar trä upp dem på spett, tryck fast ordentligt.
Pensla med olja.
Grilla 3-4 minuter runt om.
Servera!
~
På bilden har jag gjort tzatziki, tomatsallad och grillad färskpotatis som tillbehör. Mycket enkelt.
~
Grillad färskpotatis
Koka färskpotatis helt klar eller nästan helt klar (ta gårdagens kalla!)
Ringla olja över dem och strö på flingsalt.
Rör om.
Grilla runt om tills de fått färg och är varma igenom.
Strö eventuellt över hackade färska örter före servering.
~