Annons
Annons

Ett nytt tillbehör kanske kan pigga upp din gamla taco?

Annons MOBILE TOP

Jag har sagt det förr och jag säger det igen, att lägga mat i ett bröd är kung!
Nästan allt blir ju hur gott som helst, och särskilt när man kan ha lite olika fyllningar och ta precis hur mycket och vad man vill.
Förra veckan åt vi alltås Fajitas. Här i Skellefteå är det lag på att käka Tacos minst en gång i veckan, men jag vägrar. Jag blir less på samma gamla vanliga mat hela tiden.
Nu menar jag inte att Tacos är dåligt på nåt vis, men våga förnya dig!
När vi äter Fajitas så strimlar jag kött och/eller kyckling och bryner det ordentligt tillsammans med en stark fajitakrydda. Jag gillar egentligen inte kryddblandningar som man köper färdiga på grund av all annan skit som är i dem förutom kryddorna, men Chef Paul Prudhommes Fajita Magic kan jag inte vara utan. Den är sjukt god!
Första gången jag använde den var när jag jobbade som kock på O´Learys och sen dess lämnar jag den inte.
Stark, med riktigt fajitasmak!

Fajita Magic

Jag gjorde alltså som vanligt.
Strimlade mitt kött/kyckling (fläskfilé var det den här gången) och hackade sallad, tomater och rödlök. Till detta hade vi denna underbara Majssalsan du måste göra PRONTO!

Fajita med Majssalsa

Det finns ju en hel drös med rätter som den passar till. Till och med enbart som pålägg på en vegetarisk smörgås eller med lite prosciutto eller varför inte tonfisk?

Majssalsa

Majssalsa

1 burk majs (340 g netto)
2 msk olivolja
salt & peppar
2 avokado, tärnade
2-3 salladslökar, tunt skivade
1 mild röd chili, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 kruka koriander
2 msk olivolja
½ lime, saften

Häll av spadet från majsen och låt den torka på hushållspapper.
Smaksätt den med olivolja, salt och peppar.
Rosta majsen hårt i en het och torr panna så att den får en mörkbrun färg.
Blanda den rostade majsen med avokadotärningar, salladslök, chili, vitlök och hälften av koriandern. Smaksätt med olivolja, limesaft, flingsalt och peppar.

Annons
Annons
Annons
Annons