Kallare vindar har blåst i Skellhell de senaste dagarna.
Lite hetta (om än bara inombords) i form av thailändskt passar perfekt och är mycket gott tycker jag.
~
Biff i grön curry 3-4 pers
3 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
½-1 röd chili i tunna strimlor
150 g sockerärtor
2-3 cm ingefära
300 g lövbiff av innanlår
2 msk olja
½ msk thailändsk grön currypasta
1 burk kokosmjölk
ca 1 msk fisksås
1 liten bunt koriander
Skala och finhacka lök och vitlök.
Kärna ur chili och finhacka.
Ansa sockerärtorna.
Skala och riv ingefäran.
Skär köttet i 1 cm breda strimlor och ställ allt åt sidan.
Ta fram en wok eller stor stekpanna.
Fräs först lök och vitlök i olja under omrörning.
Häll efter 1-2 minuter i ingefära och currypasta.
Mosa ut kryddorna ordentligt med stekspaden och lyft sen upp på en tallrik så länge.
Fräs köttstrimlorna i 2 omgångar (så de inte blir kokta) och lägg sen tillbaka allt i pannan.
Lägg i chilistrimlor och slå över kokosmjölken.
Låt allt koka upp, smaka av med fisksås och koka 2-3 minuter.
Lägg i sockerärtorna och låt puttra under lock 2 minuter.
Toppa med hackad koriander och servera med tex jasminris eller nudlar.
Tips!
Byt ut lövbiffen mot kyckling eller fläskkött om du vill det.
~