Annons
SKELLEFTEÅ Tips till de som ska dricka öl i helgen.">

Stadsfest, here we go!

href="http://www.megafonen.nu/noje/stadsfest-here-we-go/" target="_self"> SKELLEFTEÅ Tips till de som ska dricka öl i helgen.

Annons

SKELLEFTEÅ Tips till de som ska dricka öl i helgen.

Denna vecka är ju för de flesta människor årets höjdpunkt i Skellefteå och jag kan nog inte annat än hålla med, 2011 blir dock lite annorlunda för mig eftersom jag kommer att tillhöra den civila skaran mest hela tiden förutom ett inhopp på torsdagkväll i S8-tältet.

Vad dricker man en vecka som denna då? Ja öl i petflaska lär ju vara genomgående populärast inne på området så jag tänkte ta en snabbkoll på vad systembolaget på CK har att erbjuda i denna genre om man är intresserad att få lite ”festivalfeeling” innan man går dit.

Om man säger som så är väl sortimentet inte speciellt stort. Fyra olika öl som samtliga ligger i kategorin ljus lager finns för närvarande att tillgå. Samtliga är dessutom klassiker som ni förmodligen testat på ett eller annat håll, lättdruckna med en relativt låg beska och ofta med en viss brödighet i både doft och smak brukar generellt känneteckna dessa brygder. Passar förstås perfekt i det klimat vi har nu på sommaren både till lättare mat som vi äter denna årstid men framförallt bara att ”ta en kall” i sommarvärmen.

Carlsberg Export (nr 1435) 15.90:-/pet 50cl 5.1%

Doft av bröd, halm och honung med ett uns kola, frisk och ren smak med en viss bitterhet i ett relativt stramt avslut.

Norrlands Guld Export (nr 1412) 13.90:-/pet 33cl 5.3%

Doften har en frisk maltaromatisk ton med ett moderat inslag av humlearom, smaken är rätt mild med viss fyllighet och en liten antydan till beska.

Sailor (nr 1431) 11.90:-/pet 33cl 5.0%

Fin fruktig smak med inslag av citrus och malt samt en välbalanserad lätt beska med en aromatisk ton. Perfekt som sällskapsdryck eller ”ta med öl”

Carlsberg Hof (nr 1365) 15.30:-/pet 50cl 4.2%

Hof har en ren och frisk smak med en medelfyllig och behagligt balanserad beska, ljust gyllengul färg och en aromatisk och humlerik doft. (Min favorit)

/Nisse

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons