Annons

Men äntligen!

Annons

Vi har besök från Umeå hela helgen. Våra vänner med den stora familjen, 2 vuxna med 4 underbara barn.
Ikväll äter vi kräftor till middag och dricker skumpa. SÅ fantastisk gott det är! Och jag vet att det inte är säsong för kräftor…men jag hade kvar i frysen sedan i höstas. Verkligen dags att äta upp de små goda stackarna!

Imorrn åker vi på Teknikens hus i Luleå, det ska bli hur kul som helst. Jag har nog inte varit där sen jag var tonåring.

Kastar in lite recept och så under eller efter helgen. Men innan jag lämnar er ska ni få recept på majonnäs. Jag fattar att man inte alltid ids göra egen, men nån gång borde alla testa. Inte alls svårt!
~

Majonnäs

Majonnäs, grundrecept ca 4 dl

2 äggulor
1 msk fransk senap
4 dl raps- eller majsolja
salt
peppar från kvarn

Se till att alla ingredienser är samma temperatur, annars kan det skära sig.
Lägg gulorna i en skål.
Blanda med senapen.
Häll oljan först i en försiktig stråle medan du vispar kraftigt (jag använder elvisp)
Öka sen farten på strålen tills all olja är i.
Smaka av med ordentligt med salt och peppar från kvarn.

Vitlöksaioli

Vitlöksaioli

Om du vill göra tex vitlöksaioli så tar de hälften av majonnäsen.
Tillsätt ½ vitlöksklyfta och en ört, tex hackad persilja eller gräslök.
Servera.

~

Av majonnäs kan man göra en hel drös goda såser.
Krydda efter smak och var inte rädd för fettet. Man äter inte lika mycket som tex en gräddfilsås..

Ha en skön helg!

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons