Annons

Där bränner jag mitt brännvin själv, och kryddar med Johannesört, och dricker det med välbehag, till sill och hembakt vört. Jag trivs bäst i öppna landskap, nära havet vill jag bo.

Annons

Midsommarafton handlar för  många om sill och grillat. Även för mig.
Jag älskar sill i alla former och grillat är ju aldrig fel heller.
Jag tror de flesta redan har planerna klara vad och hur de ska äta men jag kör ett inlägg om lite klassiska saker man kanske vill ha med.

I julas hade jag ute det här receptet på Silltårta. Mycket god och jag kan verkligen rekommendera er att göra den!
En annan matig ”tårta” som är grym är den här

~
Midsommartårta med gravad lax
bilden är lånad

Tårta med gravad lax, ca 10 pers på buffé

100 g smör
200 g kavring
100 g gravad lax
1 dl kapris
3/4 dl spad från kaprisburken
3 dl gräddfil
3 dl crème fraiche
1 knippe gräslök
1 knippe dill
svartpeppar
4 gelatinblad

Smält smöret. Hacka kavringen fint och krama in smöret väl med handen. Tryck ut kavringen i en rund form med avtagbar kant. Skär laxen i bitar.

Blanda lax, kapris, kaprisspad, gräddfil, crème fraiche, hackad gräslök och hackad dill i en bunke. Salt behövs inte då ingredienserna redan är tillräckligt salta, men peppra gärna.

Lägg gelatinbladen i blöt i ca 5 minuter. Häll bort vattnet och smält gelatinbladen över vattenbad. Blanda ut gelatinet med lite av fyllningen. Tillsätt sedan resten av fyllningen och blanda.

Bred ut fyllningen över kavringen och låt tårtan stelna i kylskåpet i ungefär 4 timmar. Skär försiktigt runt om innan du lossar formens kant. Dekorera tårtan med t.ex. gräslök, dill eller någon ätlig blomma.

~

En Nubbesallad vill man ju alltid ha, vare sig det är midsommar eller en vanlig dag men det känns väl mer motiverat även för ”icke-matnördar” att göra en på Midsommarafton. Mitt recept hittar du om du klickar på texten med fet stil.

Förra året gjorde jag den här tårtan till efterrätt, en Frisk Jordgubbstårta. Sjukt gott!

I år gör jag en vanlig hederlig gräddig tårta med Flädermousse och rårörda jordgubbar. Spacklad med grädde och täckt med Dekorfondant. Kommer att dekorera den med midsommarblommor i typiska färger…är tanken just nu, det kan visserligen ändras. Ni får se imorrn hur den blev.

Även den här Jordgubbstårtan vet jag många som gjort och är väldigt glada i. Jag har däremot inte testat receptet.
Om man vill göra en tårta som är jättegod som man kan förbereda redan idag så är ju en klassisk Pinoccio-tårta hur gott som helst!

Sist men inte minst så har jag en jättegod alkoholfri lyxig drink til barn, gravida, chaufförer och alla andra som inte vill dricka alkohol men ändå känna att det är fest. Den här drinken gjorde jag ofta när jag var gravid till mig och barnen och den är väldigt uppskattad och fräsch!
~

Alkoholfri Fläderdrink

Ta en fint glas (Viktigt!)
Lägg i is, gärna krossad
Lägg i frusna hallon eller jordgubbar
Häll i outspädd flädersaft, ca 5-6 cl
Fyll upp med Russian
Toppa med lite mynta
Njuut!

Man kan köra på med bubbel i glaset istället för Russian till de som inte vill ha alkoholfritt, men välj en torr eller halvtorr annars blir det väldigt sött.
~
Här är en sida till man kan ha nytta av såhär innan helgen. Där kan man göra ett eget häfte ganska fort och lätt!
Ha en skön Midsommarhelg!

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons