Jag såg på Nyhetsmorgon på TV4 nu på morgonen och där var den väldigt duktiga konditorn Magnus Johansson och bakade sina semlor. De så helt fantastiskt goda ut så har du fortfarande inte gjort egna semlor och du inte vill göra mitt recept, så skulle jag tipsa om att göra det här.
~
foto Scanpix
Konditorns Semlor
Fördeg
500 g mjölk
500 g extra bagerivetemjöl (eller vetemjöl special)
40 g jäst
10 g kardemumma
Deg, resten
200 g socker
20 g salt
500 g extra bagerivetemjöl
200 g smör, rumstempererat
Fyllning
500 g mandelmassa
200 g vaniljkräm
5 g kardemumma
0.5 st vaniljstång, fröna
Servering
1 l vispgrädde
Florsocker
Fördeg
Allt blandas väl i ca 5 minuter.
Låt ligga i ca 30-40 minuter till första bubblan.
Deg, fortsättning
Tillsätt socker, salt och mjöl.
Knåda degen i ca 15 minuter.
Tillsätt sedan det rumstempererade smöret och blanda in ca 5 minuter.
Låt degen vila ca 1 timme.
Väg bullarna, ca 70 gram/styck, forma dem runda.
Låt sedan bullarna jäsa ca 3,5 timmar under duk.
Baka sedan i 210 grader i ca 10 minuter.
Fyllning
Blanda väl, så inga klumpar bildas.
Klipp upp ett hål i bullen.
Spritsa sedan i mandelfyllning.
Servering
Vispa 1 liter grädde.
Spritsa sedan vispad grädde på bullen och toppa med lock.
Sikta florsocker på bullen.
Serveras direkt gott, gott.
~
//Suss