Annons

Får barn dricka sånt här?

Annons

Jag vet inte… Innehållet är verkligen inte det bästa och smaken…
Men för guds skull, det smakar ju BARNDOM, sommar och sol!!
Jag kunde inte låta blir, jag gjorde Mormorssaft i veckan till barnen.
Min dotter valde ”Jordgubb” bland alla smaker som finns och anledningen varför jag skriver ”Jordgubb” och inte bara  Jordgubb förstår ni säkert. Den här saften smakar allt annat än just det den ska smaka. Det finns inte minsta tillstymmelse till smak av jordgubbar i saften.
Men gott, det är det!

Innehåll:
vatten, citronsyra, aromämnen, färgämnen E163, konserveringsmedel E211.

Som sagt, inga jordgubbar så långt ögat kan nå.

E163 ->
Extraheras från växtdelar framför allt druvskal och svarta vinbär

E211 ->
Syntetiskt framställt.
Kan ge upphov till överkänslighetsreaktioner, i form av t. ex. astmaanfalloch utslag, särskilt hos personer som inte tål acetylsalicylsyra.

Mormorssaft

När jag var liten så fick jag fika mellis precis som alla andra.
Och när jag menar fika så menar jag sockerfika.
Sånt som mina barn får på helgen och aldrig annars om det inte är nåt speciellt eller kalas. Jag är ingen sockernazi eller absolutist när det gäller det, som endel som knappt kan tänka sig att ge sina barn socker nån gång alls. Men jag tycker att när man äter mellanmål så är det för att man är hungrig och då ska man äta nåt ordentligt och inte bara sötsaker. Sött äter man på helgen.

Vi fick alltid saft, bullar och kakor. Varje dag efter skolan.
Och viktigast var att äta en kanelbulle först före kakorna så man fick i sig nåt mer ordentligt.
Haha, galet!
Det var ju även på det ljuva 80-talet som föräldrarna tyckte att Kexchoklad var ett bra mellanmål och grovt bröd knappt ens fanns.

Jaa, behöver jag säga att mina barn var JÄTTEglada att få Mormorssaft?
De har som sagt aldrig smakat det förr och det var som att komma till pärleporten eller nåt. Herregud, de var lyriska! Och när de fick höra att jag fick det varje dag när jag var liten himlade de med ögonen…

Mormorssaft fika

Fredagens ohälsosamma mellis, Mormorssaft och semla.

Idag grillar vi nog hamburgare till middag på utegrillen. Underbart!

//Suss

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons