Annons
SKELLEFTEÅ Stadsfestens stora scen kan komma att flyttas.">

Var får Robyn plats?

href="http://www.megafonen.nu/noje/var-far-robyn-plats/ "> SKELLEFTEÅ Stadsfestens stora scen kan komma att flyttas.

Annons

SKELLEFTEÅ Stadsfestens stora scen kan komma att flyttas.

Årets stadsfest kan komma att ändras lite eftersom det är några ombyggnationer i de centrala delarna av staden. Sedan tidigare är världsartisten Robyn bokad, men nu pågår det förfullt planering på var hon ska uppträda.

Som de flesta vet så pågår det  en om- och tillbyggnation av Stadshotellet, som kanske kommer att störa ytan där den stora scenen brukar stå. Den brukar vara placerad utanför Stadshotellet på Storgatan.

– Vi håller på att titta på två andra lösningar om det inte skulle lösa sig med nuvarande plats utanför hotellet, berättar Gunnar Karlsson, festivalgeneral.

Ett av alternativen för stora scenen är torget, det andra är oklart.

Ifjol hade Stadsfesten en liten satsning på mindre band som fick uppträda i tältscenen på strandgatan. Hur det blir i år är i skrivande stund inte klart.

– Vi har redan nu fått in mellan 150-200 demoband som vill uppträda i sommar och det är allt från Malmö till Luleå de kommer ifrån, berättar Gunnar och fortsätter:

– Och då har vi inte börjat titta på de lokala demobanden i Skellefteå än.

– Vi vet inte hur vi ska göra med den lilla scenen, om den kommer att finnas kvar eller om vi ska lägga ner, beroende på om det kommer att finnas någon plats kvar, säger Gunnar och fortsätter.

– Vi kommer att bli av med ännu mer yta, i år, än tidigare. Nere vid bryggarbacken kommer det att pågå ett restaurangbygge och den berömda kullen har också försvunnit, säger Gunnar och fortsätter.

– Så var vi ska kunna trycka in allt som är planerat är på skissbordet fortfarande, men vi hoppas kunna vara klara med detta inom kort.

Fler artister

Under vecka 8 kommer biljetterna att släppas till årets stadsfest och det är även lovat att det kommer att släppas 4-5 nya artister till stora scenen då också.

Det som också är klart är att de populära coverbanden Ständut Blakk och Duojag kommer att spela under stadsfesten, i något av de tilltänkta restaurangtälten på området.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons