Annons
Annons

Potatisbullar

Annons MOBILE TOP

En rätt som jag tror de flesta köper färdig på påse. Huh!
Fulla med härdat fett och konstigheter. Lätt som en plätt att göra själv. Det fixar du!

~

Potatisbullar

bilden är lånad

Potatisbullar, 4 pers

500 g potatis
4 st vitlöksklyftor
1 msk hackad persilja
1.5 tsk stött kummin (kan uteslutas)
1 tsk stark paprika eller 1 hackad röd chili (kan uteslutas)
3 st ägg
salt
peppar

Tvätta potatisen (men skala inte) och koka i 20 minuter tillsammans med vitlöksklyftorna.
Häll sedan av vattnet och låt svalna lite.
Skala potatisarna och mosa med vitlöksklyftorna.
Blanda ner persiljan och de torra kryddorna samt äggen.
Forma till potatisbullar och platta till dem något.
Hetta upp en stekpanna med olja och stek på bullarna på medelvärme, några minuter på varje sida.
Servera gärna med stekt bacon, bogfläsk och rivet eller tunt skivat äpple.

~

Berätta gärna sen hur fantastiskt mycket godare de här är än de köpta snuskbullarna från  eller om du tyckte det var slöseri med tid 😉

//Suss

Annons
Annons
Annons
Annons