Annons
SKELLEFTEÅ Det är nu exakt två månader kvar till årets festival.">

Berättarfestivalen ångar på

href="http://www.megafonen.nu/noje/berattarfestivalen-angar-pa/"> SKELLEFTEÅ Det är nu exakt två månader kvar till årets festival.

Annons


Pressbild: Krister Hägglund

SKELLEFTEÅ Det är nu exakt två månader kvar till årets festival.

Berättarfestivalen startade i Skellefteå för två år sedan och har nu blivit en etablerad berättarfest, både lokalt och nationellt. 2011 genomförs festivalen 11-17 april.

– Grundkonceptet är detsamma som de två första åren, men vi fortsätter förstås vårt arbete med att förädla festivalen, skriver Jonas Lundqvist, projektledare i ett pressmeddelande.

Bland annat kommer en ung berättarfest att anordnas på Efyran, Årets berättarkommun kommer att utses och finalen i tävlingen om stipendiet Berättarkraft kommer att avgöras.

– Vi får också möten mellan berättare från vår egen region och övriga berättarsverige. Det blir också en mycket intressant premiär på berättarteater som bottnar i det genuint västerbottniska, skriver Lundqvist.

Berättarfestivalen 2011 arrangeras av Kultur Skellefteå, Västerbottensteatern, Skellefteå museum och Västerbottens museum i samverkan med flera olika lokala arrangörer och med stöd av Skellefteå kommun, Västerbottens läns landsting och Kulturrådet.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons