Annons

Håhåjaja..

Annons

Söndag igen, tiden flyger förbi!

Nästan varje söndag ses vi hos några vänner eller hemma hos oss och dricker kaffe. Och fikar, men inte alltid. Idag var vi hemma hos oss och jag gjorde en kaka som enligt min 8-åring var ”världsklass”. Jag delar så klart med mig (och jag gjorde dem med hemlagad blåbärssylt idag, Galet gott!)

~

Ruths marängkakor

Ruths Marängkakor med syltgömma, ca 15 st

150 gram kylskåpskallt smör
2 msk strösocker
3 dl vetemjöl
ca 3/4 dl sylt, tex hallon, blåbär eller jordgubb

Maräng
1 äggvita
1 dl strösocker

½ dl mandelspån

Värm ugnen till 175 grader.
Kör snabbt smör, socker och mjöl i en matberedare eller nyp ihop för hand på ett bakbord – överarbeta inte degen.
Låt stå i kylskåpet i cirka 30 minuter.
Dela degen och rulla till två längder.
Lägg dem på en plåt, smord eller med bakplåtspapper.
Gör en fördjupning längs mitten av längderna och fyll med sylt.
Vispa äggvitan till hårt skum i en ren bunke.
Tillsätt sockret och vispa till en fast maräng.
Bred försiktigt ut marängen på längderna och strö över mandelspån.
Grädda i 15–20 minuter eller tills marängen är gyllenbrun.
Låt svalna något på plåten. Skär sedan längderna i sneda bitar och lägg över dem på ett galler för att kallna helt.

Tips!
Ta vilken sylt du vill, helst hemgjord såklart. Då blir det godast!

~

Snart börjar Solsidan ♥

//Suss

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons