Annons

Tryffel till glöggen

Annons

Jag har druckit glögg länge. Jag tycker inte man ska behöva vänta och vänta på allt gott. Vill jag ha glögg så dricker jag det när jag vill.

Kanske du börjar dricka lite glögg nu när 1:a advent är på söndag?
Nu ska jag dela med mig av ett gammalt superbra recept du bara måste göra!

Årligt förekommande hos familjen Henriksson/Berglund, annat går inte.
Detta klarar man sig inte utan om man gillar choklad och pepparkaka ♥

~

Pepparkakstryffel

Pepparkakstryffel,  20 tryfflar

1 dl vispgrädde
50 g florsocker
25 g smör
125 g mörk blockchoklad
1 tsk malen kanel
1/2 tsk malen kardemumma
1/2 tsk nejlika
1/2 tsk ingefära

Koka upp grädde och florsocker i en kastrull.
Lägg i smör och choklad i bitar.
Låt det smälta.
Rör i kanel, kardemumma, nejlikor och ingefära.
Låt svalna och sedan halvstelna i kylen.
Forma runda tryfflar med händerna.
Pudra över kakao och låt tryfflarna stelna i kylen.
Förvara dem i en fin burk i kylen.

~

Håll till godo och trevlig helg!

//Suss

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons