Annons
SKELLEFTEÅ Enligt Trästockfestivalen hoppade bandet Casablanca av festivalen på grund av för mycket exponering. Så är det inte enligt managern.">

Casablanca: Vi har inte råd

class="alignnone size-full wp-image-2561" title="Casablanca" src="https://megafonen.nu/wp/wp-content/uploads/2010/07/cbl-pressbild1.jpg" alt="" width="468" height="120"/> SKELLEFTEÅ Enligt Trästockfestivalen hoppade bandet Casablanca av festivalen på grund av för mycket exponering. Så är det inte enligt managern.

Annons

SKELLEFTEÅ Enligt Trästockfestivalen hoppade bandet Casablanca av festivalen på grund av för mycket exponering.
Så är det inte enligt managern Petri H. Lundén.
– Vi får inget betalt, säger han.

I början av veckan fick de ansvariga för Trästockfestivalen ett samtal om att bandet Casablanca inte kommer att spela. På onsdagen skickade festivalledningen ut ett pressmeddelande där de berättade varför:

– Anledningen var att de råkade hamna som headlineartist på Trästockfestivalens hemsida i två dagar, skrev de.Att det skulle vara att bandet fick för mycket exponering eller att de låg på en viss placering på hemsidan förnekar dock Casablancas manager.
– Vi har inte råd. Vi är ett gratisband och eftersom vi inte har något skivbolag för tillfället får vi inget turnéstöd, säger han.

Ställer ni in hela turnén?
– Nej, men det är lite längre till Norrland än de övriga spelningarna. Då måste vi flyga. Det kostar för mycket.
Varför avbokade ni först två veckor innan festivalen?
– Det var då vi kom på att vi inte hade råd. Vi kontaktade dem direkt.

Fredrik Forsfjäll, producent för festivalen, som stod bakom pressmeddelandet står på sig även efter att han hört Casablancas förklaring ovan.
– Det är inte den anledning vi fått av dem. De hävdar i sten till oss att det var för att vi haft dem som headlineartister och därför gick vi ut med det, säger han till Megafonen.nu.

Vad bandet haft för deal gällande gage och betalning har han ingen aning om.

– De ska ut på turné med Crashdïet och Bullet på Folkets Park runt om i landet. Gaget är mellan Folkets Park och dem.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons