Annons
SKELLEFTEÅ Från och med 1 juni tar Malmia Hotell över driften av Stadshotellet. "Ett kommer att bli fyrstjärnigt och ett trestjärnigt"">

Megafonen avslöjar: Malmia tar över Statt

class="alignnone size-full wp-image-1848" title="Stadshotellet" src="https://megafonen.nu/wp/wp-content/uploads/2010/05/statt.jpg" alt="" width="468" height="190"/> SKELLEFTEÅ Från och med 1 juni tar Malmia Hotell över driften av Stadshotellet. "Ett kommer att bli fyrstjärnigt och ett trestjärnigt"

Annons

SKELLEFTEÅ Megafonen.nu kan idag avslöja att det blir Malmia som tar över driften av Stadshotellet i Skellefteå.
Avtalet med Choise Hotel är uppsagt.

–  Vi ska ansöka om medlemskap i Best Western för Stadshotellet men före det kan bli ett Best Western-hotell måste det kvalitetssäkras. Det är många saker som ska uppfyllas, säger Agneta Jaktland, Malmia Hotell.

Inga större förändringar kommer att ske på Stadshotellet till en början.
– Vi kommer köra på där som vanligt, säger Jaktland som nu är tillförordnad driftansvarig och fortsätter:

– Vi tror att det går bättre att ha två hotell gemensamt än att ha två olika som jobbar mot varandra.

Vad händer med hotellet vid torget?
– Det fortsätter som vanligt där. Ett kommer att bli fyrstjärnigt och ett trestjärnigt. Vilket som blir vad går inte att säga förrän kvalitetskontrollerna är gjorda, säger Jaktland.

Underbar i Skellefteå AB, bland annat Station 8 och Johanna i Parken, har tillsammans med Malmia köpt driften av hotellet för att säkerställa sammarbete mellan restaurang och hotell. Lokalerna äger kommunen fortfarande.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons