Annons
Annons

Fädernas dag

Annons MOBILE TOP

Idag är det alla pappors dag.
Idag är det nog första gången som vi firar Farsdag utan att åka hemåt till skogen. Vi gör alltid det utan undantag men idag blev det inte så.
Men jag säger det här också.
Pappa Anders, Grattis på Farsdag! ♥

20121111-195039.jpg

20121111-195617.jpg

Vi firade hemma hela dagen istället med Kladdkaka med mint och glass och Älgfärsbiffar på älgkalv. Jisses så gott det var, jag är på rikt helt proppmätt än!
Jag stoppade såsen full med trattisar och lite messmör. Även lite svampbuljong.

Älgfärsbiffar à la Suss, 12-14 biffar

400 gram älgfärs
3 scharlottenlökar
1 pkt bacon
2 msk ströbröd
1 dl grädde (eller mjölk)
1 ägg
salt
svartpeppar från kvarn

Sås:
2,5 dl grädde
2,5 dl mjölk
5-6 mortlade enbär
1 tärning mörk oxbuljong eller motsvarande fond
ca 3 msk soya
lite gelé eller en nypa socker
salt
svartpeppar från kvarn
maizenamjöl+vatten

Strimla bacon och bryn knaprigt. Hacka det ytterligare.
Svetta finhackad lök.
Sätt ströbröd i en kopp med grädden och rör om.
Ta färs, lök, bacon, ströbrödsgeggan, ägget, salt och peppar och rör om.
Forma till biffar och stek eller grilla några minuter på var sida på medelvärme.

Sätt igång med såsen.
Sätt alla ingredienser i en katrull och koka upp.
Smaka av med salt och peppar.
Red av med Maizena.

Njut med en god sallad, potatis, ris, i pitabröd eller annat tillbehör!
Nu -Solsidan.

20121111-200919.jpg

Annons
Annons
Annons
Annons