Vid den här tiden för exakt 10 år sedan blev jag mamma för första gången.
Klockan 22.24 fick vi världens bamsebebis 18 dagar efter beräknat datum.
Än idag har han inte bråttom särskilt ofta. Ändå är han världens finaste son, min Elliot.
På bilden precis 6 månader.
Älskar mat gör han också!
I vår familj får man önska sin födelsedagsmiddag och ofta blir det grillat kött och potatisgratäng med hemskagen Bearnaise han vill ha. I år var det Daimvåfflor.
Ja, inte är det riktigt middagsmat utan snarare dessert, men eftersom när jag hittade på den här kulinariska rätten var det till middag den åts. Och det gör den fortfarande. Inte särskilt ofta kan jag tillägga..
~
Daimvåfflor, 8 stycken
125g smält smör
1 dl mjölk
1 dl grädde
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
2 ägg
2 dl iskallt vatten
4 dubbelDaim
Blanda de torra ingredienserna.
Vispa i vatten, mjölk och grädde.
Ta sist i äggen.
Bryt Daim i bitar och rör ner så det blandar sig.
Grädda som vanliga våfflor och servera med glass!
~
<3