Annons
Annons

Söta små

Annons MOBILE TOP

De här gör jag ikväll. De är ju bara för söta, eller hur?!

Pop Tarts

bild lånad från recept.nu

Systrarna Eisenmans
Pop tarts

8-10 kakor

100 g rumsvarmt smör
3 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
3 msk iskallt vatten
1/2–1 dl sylt

Glasyr
2 dl florsocker
ca 3 tsk vatten
ev strössel till garnering


1. Nyp ihop smör, vetemjöl och salt. Tillsätt vattnet lite i taget och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Det går också att köra degen snabbt i en matberedare.
2. Täck degen med plastfolie och låt stå i kylskåpet i ca 1 timme.
3. Värm ugnen till 175 grader.
4. Dela degen i två delar och kavla ut varje del ca 3 mm tjockt mellan två bakplåtspapper. Ta bort det översta papperet och skär degen i rektanglar, ca 5 x 8 cm. Lägg hälften av dem på en plåt, smord eller med bakplåtspapper.
5. Klicka ut ca 1 tsk sylt i en sträng längs mitten av varje rektangel.
6. Lägg ihop dem med resten av degrektanglarna och tryck noggrant ihop kanterna med hjälp av till exempel en gaffel. Pricka degen försiktigt med gaffeln utan att göra hål rakt igenom.
7. Grädda kakorna i ca 15 minuter. Låt svalna en stund på plåten och lägg sedan över dem på ett galler för att kallna helt.
8. Blanda ihop ingredienserna till glasyren. Den ska vara tjockflytande. Häll glasyren över kakorna och dekorera eventuellt med strössel.

~

Kan de bli annat än goda?

Jag tror jag gör mina med antingen rabarberkompott (liiite rabarbergalen nu, jag vet) eller med blåbärssylt. Båda homemade såklart.

/Suss

Annons
Annons
Annons
Annons