På riktigt, choklad är himmelriket materialiserat!
Jag kan inte förstå hur man inte kan tycka om choklad!
Här kommer receptet på cupcakes som jag gjorde till min familj på alla hjärtans dag.
De kan man äta vilken dag som helst, jag lovar!
Just det här receptet på cupcakes kommer från Leila och man kan givetvis ta vilket recept man vill.
Jag brukar använda mig av ett par olika beroende på vilken fyllning jag ska ha till eller om de ska vara naturella..
~
Chocolate cupcakes, 12 stycken
3 st ekologiska ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao av god kvalitet
1 st nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
~
Mina har jag tagit ur inkråmet med en äppelurkärnare och fyllt med vanliga naturella hallon och toppat med vit chokladmousse.
~
Vit chokladmousse
3 dl grädde
1 ägg
200 gram vit choklad
Ta fram ägget ur kylen, knäck det i en skål och låt det blir rumstempererat.
Hacka chokladen och lägg i en skål i vattenbad tills den precis smält.
Låt svalna.
Vispa grädden, men inte alldeles för hårt.
Rör ihop ägget med chokladen.
Rör ihop grädden med chokladsmeten.
Kyl gärna nån timme eller använd direkt.
~