Annons
  • Foto: Jonas Nilsson
  • Foto: Jonas Nilsson
  • Foto: Jonas Nilsson
  • Foto: Jonas Nilsson
  • Foto: Jonas Nilsson
  • Foto: Jonas Nilsson
  • Foto: Jonas Nilsson
  • Foto: Jonas Nilsson
  • Foto: Jonas Nilsson
  • Foto: Jonas Nilsson
  • Foto: Jonas Nilsson

BILDSPEL: Premiärdags – kika in på nya Lion Bar och German Beer Hall

NYHETER Öl, korv, party och fläsk – på fredagen öppnar det nya Lion Bar tillsammans med German Beer Hall intill älven i Skellefteå. "Vi är väldigt taggade", säger franchisetagaren Khadem Mohamadi.

Annons

Det är en stressad men glad Khadem Mohamadi som tar emot på onsdagsaftonen. Det är gråmulet ute men stämningen inne är uppsluppen och varm. På torsdagen ska de smygöppna för inbjudna gäster och på fredagen, för alla andra.

– Det känns bra. Litte stressigt men bra. Det är jättemånga som har hört av sig och vi har fått stoppa bokningarna nu från början, säger Khadem.

På den tidigare Rustique-lokalens övre plan öppnar det nya Lion Bar. Här är mycket sig likt, de tidigare soffgrupperna är borta och möbleringen har gjorts om, och bakom barerna syns Lion Bar-motton, men omvandlingen är måttfull.

Annons
Delar av personalen: Amir Mohamadi, Parinaz Sherafatmand, Mountassir El Bahja, Ludwig Westberg, Akbar Mohamadi, Elham Jabere, franchisetagaren Khadem Mohamadi samt Mohammad Hasani. Foto: Jonas Nilsson

Lion Bar ”kan de” redan, förklarar Khadem. Med erfarenheten från puben på Kanalgatan känner de ett lugn kring den verksamheten, och har fokuserat mer på den andra.

Tredje i Sverige

En trappa ned är förändringen lite mer påtaglig. Här öppnar German Beer Hall, en tyskinspirerad gastropub med fokus på öl, korv och schnitzel. Enheten i Skellefteå blir den tredje i kedjan och den första som även har fläsklägg på menyn.

– Jag fick kämpa för det, säger Artur Oziemkowski som är food & beverage manager på German Beer Hall, på besök från Stockholm för att hjälpa till i starten.

Annons
Artur Oziemkowski är expert på korv och erfaren när det gäller centraleuropeisk mat. Han bistår i starten av nya Beer Hall-enheter och kedjan siktar på att komma upp i åtta stycken innan mars 2025. Foto: Jonas Nilsson

– Det är en fet jävla köttbit, på ben, med krispig svål. Vi gör ett grymt eget mos med stekt lök och surkål, grädde och smör. Ölbräserad lök ovanpå och… ja, håret reser sig liksom, fortsätter han.

De har tapetserat, möblerat och målat om en del, men är inte helt klara. De sista bitarna får komma sen. Artur har satt meny, hjälpt till att utrusta köket och utbildat personalen där. Khadem är nöjd med medarbetarna han hittat.

– Jag saknar fortfarande en del men det är inget problem. Vi kommer att hålla stängt på Kanalgatan från början och låna personalen därifrån, säger han.

Annons
Ett exempel på den typen av mat som ska serveras. German Beer Hall fokuserar på schnitzel och korv men har också fläsklägg och kalvköttbullar på menyn, till exempel. Foto: Pressbild

Sammantaget känner de sig redo. Och med intresset de uppfattat tror Khadem och gänget att de står inför en sjujäkla premiärhelg.

– Vi är nöjda med hur det blev och väldigt taggade på att köra igång, säger Khadem.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons