Annons
Medlemmarna i Tjuvjakt och Lov1. Foto: Pressbild

Tjuvjakt + Lov1 = sant • Kommer till Skellefteå: ”En helhetsupplevelse”

NÖJE I höst ska Sara kulturhus tillsammans med Cinco bjuda på en riktig helkväll. Både Tjuvjakt och Lov1 är klara att spela.

Annons

Tjuvjakt har uppträtt här förut, på Brygg CC-tiden under 2017, men för Lov1 blir detta första besöket i Skellefteå. Den 26 oktober 2024 kommer bägge grupperna att inta scenen i Sara kulturhus.

För att bjuda på en riktig helkväll gör kulturhuset gemensam sak med Cinco och efter spelningarna kommer festen att fortsätta där. Det blir då för fansen över 18 år.

– Vi är glada att kunna erbjuda publiken en helhetsupplevelse med två av Sveriges mest populära band, Tjuvjakt och Lov1. Extra kul att vi samtidigt breddar vårt nätverk utanför huset, säger Sofia Andersson Lundberg, programchef på Sara kulturhus.

Annons

Sara kulturhus om grupperna

Om tjuvjakt:

Tjuvjakt är en av Sveriges mest kreativa och mångfacetterade hiphopakter och har bland annat vunnit GAFFA-priset ”Årets Genombrott” samt erhållit flertalet nomineringar i P3 Guld och Grammis. Med sina fem fullängdsalbum, två mixtapes och en EP har de med sina högenergiska framträdanden gjort sig välförtjänta av en plats i publikens hjärtan landet över.

2023 fyllde bandet tio år som grupp, vilket firades med två albumsläpp – det hyllade albumet “Lov att leva” och det senaste, självbetitlade albumet ”Tjuvjakt” – en hommage till gruppens rötter. Plattan innehåller samarbeten med storheter som ADAAM, Bell, Parham och Alexander Juneblad och Alexis Weak.

Om Lov1:

Lov1 har tagit Sverige med storm både som liveartister och på sociala medier. 2020 slog Lov1 igenom stort med ”Sexcigg” som toppade listorna hela sommaren. Under 2022 har bandet släppt albumet ”Profeterna på Balkongen” som slog sig in på #9 som landets mest streamade album. Lov1 drar fulla hus på festivaler och klubbar runt om i landet och har över 110 miljoner streams, miljontals visningar på YouTube och flertalet guld- och platinasinglar i ryggen.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons