Annons
Annons

En 10-minutersmiddag.

Annons MOBILE TOP

Jag gör ofta pasta hemma till middag de dagarna man inte känner för att laga mat nån längre stund. En pastarätt tar ungefär lika lång tid som pastan ska koka att göra. Man kan använda sig av det mesta man har i kylen och resterna gör sig ofta bättre där än att äta den på samma vis igen.
Pasta är snabbmat minst sagt!
~

Pasta med champinjoner

Pasta med champinjoner, spenat och ädelost
4-5 pers

500 gram pasta
15-20 champinjoner
en påse färsk spenat, 70 g
en skvätt grädde (kan uteslutas)
ädelost, gärna en lite kraftigare
(ev.om du har några kött eller kycklingrester i kylen slänger du i dem med)

Koka pastan.
Under tiden delar eller skivar du champinjoner och steker i smör, krydda med salt och peppar.
Ta upp dem och lägg åt sidan.
Smält lite smör igen i stekpannan och fräs spenaten snabbt tills den ”vissnar”, krydda med salt och peppar.
Smula ädelosten.
Häll av pastan.
Lägg pastan i stekpannan med spenaten och häll på champinjonerna.
Häll på kanske ½ dl grädde och rör om allt.
Servera med ädelosten.
~

Annons
Annons
Annons
Annons