Håller som bäst på att ta vara på alla bär som jag plockade igår.
Blev så inspirerad av min kompis som varit och plockat sin vinbärsskörd igår, så jag gjorde detsamma. Det blev även krusbär plockat men inte ens i närheten lika mycket.
Skönt att ha det gjort!
Jag har kokat vinbärssaft nu ikväll och gjorde krusbärsmarmelad och krusbärsgelé igår.
Jag gillar när vinbärssaften är ordentligt syrlig, så receptet nedan är som jag vill ha den. Det betyder inte att du inte kan sätta i mer socker om du vill utan gör det om du gillar sötare saft!
~
Röd vinbärsdricka
Koka ur bären i en Saft-Maja eller i en stor gryta och sila.
Mät saften på ett ungefär och koka upp den i vanlig gryta.
Häll i 3 dl socker per liter råsaft.
Låt koka 10-15 minuter.
Ta bort allt skum.
Ta grytan från värmen och tillsätt 1 krm natriumbensoat per liter råsaft om du vill ha en mer hållbar saft.
Fyll på rena flaskor.
~