Annons
Annons

En varm dag

Annons MOBILE TOP

Idag igen! Så fantastiskt!
Ni kan ju fatta hur mycket det växer i pallkragarna, hur kul som helst! Men nu måste jag gallra fast jag har SÅ svårt för det. Jag vill ju ha kvar allt..

När det är varmt ute äter man kanske gärna något kallt till lunch och middag.
Och  nu har året färskpotatis kommit ut i butikerna så det är bara att njuta!
I veckan gjorde jag en potatissallad på färskpotatis. Jag brukar göra klara potatisallader, alltså när man har en vinaigrette i istället för tex gräddfil. Men den här gången var jag så sugen på en krämig så det blev det.
Jämt när jag gör potatissallad så har jag inget recept jag går efter utan gör efter vad som finns hemma eller vad jag vill ha i just den dagen. Jag skrev ner hur jag gjorde just i tisdags. Receptet går att dubblera om man vill.
Här kommer det, Only for You..

~
Potatissallad krämig

Suss Potatissallad, 2-3 port

färskpotatis, ca 25 små kokta
ca 5 cm purjolök, fint strimlad och sköljd
1 syrligt äpple
1½ dl gräddfil
1 msk majonnäs
1 msk senap
ca ½ dl hackade örter (jag tog basilika, gräslök och fransk dragon denna gången)
salt
svartpeppar från kvarn
lite lite chiliflakes eller sambal oelek (kan uteslutas)

Koka potatisen och låt svalna. Gör detta förslagsvis dagen innan när du lagar middag så blir det inget ”rent arbetsmoment”.
Dela potatisen i munsbitar eller skiva den.
Hacka purjo och skölj, tärna äpplet.
Blanda gräddfil, majo, senap och de hackade örterna i en skål.
Smaka av  med salt och peppar och chili.
Rör försiktigt ihop med potatisen, pujon och äpplena så potatisen inte går sönder.
~

Ha en trevlig solig helg och grattis till alla studenter idag!

Annons
Annons
Annons
Annons