Alltid bra att ha allergifika hemma!
Nu börjar ju den riktiga ”fikasäsongen” närma sig i takt med solsken och härliga dagar utomhus!
~
Glutenfria Bakelser
100 g blandade nötter (här använder jag hasselnötter och mandlar)
1 dl socker
1 tsk potatismjöl
1 ägg
Mal nötterna i en mandelkvarn.
Vispa upp ägget lätt och blanda med övriga ingredienser och de malda nötterna. Forma till runda, platta bottnar (receptet räcker till fyra stora bakelsebottnar) och lägg på plåt med bakplåtspapper.
Grädda i 200 grader i 8-10 minuter.
De här nötbottnarna går jättebra att frysa in också.
bilden är lånad
Glutenfria syltkakor
175 g rumsvarmt smör
1 dl socker
1 ägg
3 1/2 dl potatismjöl
jordgubbssylt eller annan sylt/marmelad du föredrar
Rör ihop smör och socker och tillsätt ägg och potatismjöl.
Forma till små bollar och lägg på smord plåt. Degen blir ganska kladdig, men det är ingenting att bry sig om.
Tryck små fördjupningar i varje boll och fyll med valfri sylt eller marmelad.
Grädda i 175 grader i 15 minuter.
~