Här följer lite sillinläggningar.
Håll till godo!
Man ska inte glömma vanlig inlagd sill tycker jag. Här är ett bra recept!
~
Inlagd sill
1 burk inläggningssill
2 rödlökar
lag (låt sockret lösas upp helt):
2 dl vatten
3/4dl ättikssprit
1 1/2 dl socker
1 1/2 tsk kryddpepparkorn
1 tsk vitpepparkorn
3 lagerblad
Stöt kryddpeppar och vitpeppar i mortel (inte till finmalt utan lite lagom)
Varva lök och sill och häll på lagen.
Låt stå minst 2 dygn i kylen.
~
Senapssill
1 sats inlagd sill
2dl majonäs
2dl créme fraiche
0,5dl (lite drygt) dijonsenap
2 msk svensk senap (vanlig, gärna lite drygt)
4 msk flytande honung
2 msk rödvinsvinäger
2 vitlöksklyftor, hackade
salt och vitpeppar efter smak
hackad dill efter smak
låt stå minst 1 dygn.
~
Den här gjorde jag för första gången för tre år sedan. Den är grym!
~
Honungs- & Currysill
4 paket 5-minuters sill (sill i 1-2-3 lag, färdig att läggas i sås)
3 msk honung
2 tsk curry
4 dl crème fraiche
flingsalt
svartpeppar från kvarn
1 st Granny Smith-äpple
Häll av sillen och låt all vätska droppa bort.
Koka upp honung och curry i mikron eller på spisen, häll över i en skål.
Tillsätt crème fraiche, salta och peppra.
Fintärna äpplet (låt skalet vara kvar) och rör ner i såsen.
Skiva sillen i bitar och blanda den med såsen.
Tips!
Om du bara gör själva såsen utan sill så är den jättegod till kycklingrätter eller tex fiskpinnar!
~
Om du har ett recept på sill du tycker alla andra borde få ta del av, tveka inte att höra av dig till mig så bloggar jag om det!
//Suss