Annons
Sponsrad artikel
Kicki Andersson och Josefine Holmqvist hjälper till att rita upp ditt nya kök i 3D.

Succé för lokala köksfabriken utanför Skellefteå • Har hög kvalité till bra pris: ”Vi tål att jämföras”

ANNONS Bergsbyn, Mobacken och Tuvan. Det är namn på orter runt om i Skellefteå kommun – men även namn på tre av de luckmodeller som Skelleftekök säljer. “Vi tycker att det är ett bra sätt att tydliggöra att de produceras lokalt”, säger Anna Brandt.

Skelleftekök är en lokal köksleverantör som håller till i Ursviken, cirka 15 minuter utanför Skellefteå. De hette tidigare Köksförnyarn, men bytte namn under 2023 för att bättre spegla vad de gör.

– Vi förnyar fortfarande kök med luckbyten och nymålade fronter – men över 50 procent av vår omsättning kommer från nya helkök där vi levererar allt från stommar, luckor och bänkskivor till vitvaror och andra smarta lösningar, säger Jörgen Stenmark som äger Skelleftekök tillsammans med Thomas Brandt.

Flexibelt

Det unika med just Skelleftekök är att de tillverkar köken på plats i Ursviken, vilket ger flera fördelar. Två av de mest påtagliga är att flexibiliteten blir total och att fraktkostnaderna minskat drastiskt – vilket även märks på priset ut till kund.

– Frakter är generellt något som blivit dyrare de senaste åren, men eftersom vi bara beställer råmaterial har det inte påverkat oss nämnvärt. Det är en styrka som gjort att vi kan hålla konkurrenskraftiga priser utan att tumma på kvalitén, säger Anna Brandt som varit med sedan starten för 22 år sedan.

Jörgen Stenmark och Anna Brandt vid ett av Skellefteköks egentillverkade kök i deras utställning i Ursviken.
Eftersom Skelleftekök tillverkar köken på plats i Ursviken har de minskat sina fraktkostnader och kan på så vis hålla nere priset ut till kund, utan att tumma på kvalitén. “Det är en av våra styrkor”, säger Thomas Brandt.

Flexibiliteten tar sig form genom att alla delar till ditt kök kan måttbeställas in till minsta millimeter, och att det finns möjlighet till roliga och praktiska speciallösningar.

– I princip vad du än sett på Pinterest så kan vi hjälpa dig att göra något liknande, säger Kicki Andersson som tillsammans med Josefine Holmqvist hjälper till att rita upp ditt kök i 3D.

– Dessutom kortar vi leveranstiderna, och om någon lucka råkat skadats så kan vi tillverka en ny redan nästa dag istället för att vänta på en extern leverantör i veckor, säger Thomas.

Skelleftekök producerar alla sina luckor och fronter på plats i Ursviken, vilket gjort att de kunnat ta fram unika lösningar. På denna ges till exempel ett platsbyggt intryck med distanslister utan att uppta något onödigt utrymme.
Här syns exempel på olika belysningar och materialval på lådor. Valmöjligheterna är stora hos Skelleftekök.

Eftersom de tillverkar stommar och luckor själva blir det heller inte dyrare med specialmått.

– För oss kostar det inte mer att göra en lucka som är 502 mm bred istället för 500. Det, tillsammans med lägre fraktkostnader, gör att vi håller riktigt bra priser, säger Jörgen.

Unika lösningar

Bland olika utföranden av luckor finns också stor valmöjlighet. Totalt finns i dagsläget 13 olika varianter som alla är namngivna med lokala orter. Dessa 13 varianter går dessutom att få med infräst mellanlägg vilket ger en platsbyggd känsla med distanser mellan lådor och skåp – utan att ta någon förvaringsyta i anspråk.

– Det här är en riktigt smart lösning som vi är supernöjda med. Petrus som kör CNC-maskinen är en klippa, säger Jörgen som även lyfter fram att de numera gör alla underlimmade diskhoar själva och har infört ett easy-click-system på stommarna.

– Easy-click gör det superenkelt att montera. Det har underlättat enormt för våra egna montörer, men även för de som själva vill sätta upp köken.

Förutom kök så erbjuder Skelleftekök även andra unika lösningar, som till exempel platsbyggda elementskydd och fönsterbänkar.
Till vänster syns några av de egenproducerade luckmodellerna, som alla fått namn från olika orter i och runt Skellefteå. Till höger en egendesignad hylla.
Skelleftekök kan även göra badrum och andra möbler.

Deras stora lagersortiment och de korta leveranstiderna har även lockat nya kundgrupper.

– Vi har både stora och små byggföretag här varje vecka som behöver snabba och flexibla lösningar. Dessutom har vi fått äran att leverera inredning till både en frisörsalong och en bar i höst. Det är kul, säger han.

Kostnadsfria hembesök

För den som är nyfiken på ett vad Skelleftekök kan erbjuda finns en utställning med ett tiotal visningskök i Ursviken. Här finns även personal som kostnadsfritt hjälper till att rita upp ditt nya kök i 3d.

– Vi håller till en bit utanför stan, men det trivs vi med. Här är det enkelt att parkera, och vi har nära till tillverkningen för att snabbt kunna ta reda på sånt som kunderna undrar över, säger Anna Brandt.

Skelleftekök kan förutom själva köksinredningen även hjälpa till med att byta golv, tak, tapetsera, montera belysning samt bostadsanpassningar. “Då slipper du koppla in flera snickarfirmor. Vi fixar allt”, säger Thomas Brandt.

Kostnadsfria hembesök med uppmätning ingår alltid.

– Hela vår affär går ut på att göra kundanpassade kök som är perfekta för just ditt hem. Om du kommer till oss så lovar vi att göra det enkelt för dig, säger Jörgen.

Skelleftekök

Kontakta Skelleftekök via nedan uppgifter för att få ditt drömkök uppritat: www.skelleftekok.se

Epost: info@skelleftekok.se
Telefon: 0910-143 20
Besöksadress: Finsliparvägen 13, Ursviken

ÖPPETTIDER:
Mån-Tors 07.00-17.00
Fredagar 07.00-15.00

Övrig tid efter överenskommelse

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Skelleftekök.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons