Annons
Sponsrad artikel
Jörgen Stenmark och Thomas Brandt äger Köksförnyarn. Nu ska de investera i nya maskiner som gör att de kan tillverka hela kök lokalt i Ursviken.

Lokal köksfabrik blir ännu mer lokal – investerar miljoner i ny utrustning: ”Kapar mellanhänder”

ANNONS Köksförnyarn i Ursviken kommer att utöka sina lokaler och modernisera sin tillverkning. Det gör de för att kapa mellanhänder, minska fraktkostnaden och skapa arbetstillfällen på orten. “Allt pekar uppåt i Skellefteå”, säger Jörgen Stenmark.

Köksförnyarn har tillverkat kök under sitt nuvarande namn sedan 2002. Precis som deras namn antyder så kan de förnya och renovera äldre kök – men de tillverkar även helt nya från grunden.

– Nu för tiden står helkök för mer än 50 procent av vår omsättning, och det är något som ökar hela tiden, berättar delägaren Jörgen Stenmark som lyfter fram flera fördelar med att handla från en lokal leverantör.

– Dels begränsas vi inte av standardmått som många andra, och om till exempel en lucka skadats i leveransen så kan vi fixa det så snabbt att kunden knappt märker något, istället för att vänta flera veckor på en ny.

Utökar verksamheten

Redan nu tillverkas som nämnt en stor del av köken i Köksförnyarns fabrik i Ursviken, men framåt ska en ännu större del av produktionen ske lokalt. Nyligen har de köpt huset de håller till i, och planerar att utöka sina verksamhetsytor med uppemot 500 kvadratmeter i samband med att de investerar flera miljoner i ny utrustning.

Ella, Angelica, Jörgen, Anna och Thomas är de som du träffar när du åker till Köksförnyarn i Ursviken.

Att satsningen kommer nu är dels en effekt av Skellefteås pågående och väntade utveckling, men även av pandemin.

– Under pandemin blev det tydligt hur beroende många företag är av leveranser. Genom att vi snart bara behöver råmaterialet och sedan kan göra allt själva så minskar vi risken för förseningar, säger Thomas Brandt, delägare.

”Fullt upp”

Samtidigt kapar det mellanhänder, och gör att de kan hålla nere priserna till kunderna.

– Ja, utan att behöva tumma på vår höga kvalité eller möjlighet att kundanpassa varje kök, säger delägarna.

…utan att behöva tumma på vår höga kvalité eller möjlighet att kundanpassa varje kök.

I och med satsningen ökar de även kapaciteten i antal kök som de kan producera.

– Och det behövs för att vi ska hinna med alla jobb som vi får in. För några år sedan hade vi två montörer anställda. Idag har vi fem, och alla har fullt upp, säger Thomas som inte ser någon anledning att nöja sig med den kapacitet de har idag.

– Nej, allt pekar uppåt i Skellefteå – och att bromsa sig ur en sådan här situation är inget alternativ. Full fart framåt är det som gäller, säger han.

Utställning i Ursviken

För den som är nyfiken på ett kök från Köksförnyarn så finns deras utställning, med över 10 utställningskök, tillgänglig i Ursviken 15 minuter från Skellefteå. Här finns även personal som hjälper till att rita upp ditt nya kök i 3d.

– Vi håller till en bit utanför stan, men det trivs vi med. Här är det enkelt att parkera, och vi har nära till tillverkningen för att snabbt kunna ta reda på sånt som kunderna undrar över, säger Anna Brandt.

Ella är en av dem som hjälper dig att hitta rätt bland alla val.

Köksförnyarn ser även en ökad efterfrågan på helhetslösningar gällande allt från kök och garderobslösningar till golv, väggar och tak.

– Tillsammans med kända vitvaruleverantörer och i nära samarbete med elektriker, rörmokare och andra lokala hantverkare kan de erbjuda helentreprenad, om så önskas, säger Anna som hälsar alla välkomna till Ursviken.

– Vi gör kök i alla prisklasser. Kolla alltid med oss innan du ska köpa ett nytt kök, säger hon.

Köksförnyarn i Ursviken

Kontakta köksförnyarn via nedan uppgifter för att få ditt drömkök uppritat:
www.koksfornyarn.se

Epost: info@koksfornyarn.se
Telefon: 0910-143 20
Besöksadress: Finsliparvägen 13, Ursviken

ÖPPETTIDER:
Mån-Tors 07.00-17.00
Fredagar 07.00-15.00
Övrig tid efter överenskommelse

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Köksförnyarn.
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons