Annons
Foto: Jonatan Stålhös

Klart: Entreprenör upphandlad för färdigställandet av Karlgårdsbron

NYHETER Det är Skanska som får förtroendet att bygga färdigt Karlgårdsbron. Det meddelar Skellefteå kommun i dag.

Annons

Skanska Sverige AB har upphandlats som ny entreprenör efter Skellefteå kommuns uppmärksammade tvist med den tidigare, som till slut hävde avtalet.
Det har parallellt genomförts en besiktning av utfört arbete och kommunen har tagit över ansvaret för arbetsområdet.

I ett pressmeddelande uttrycker Sara Keisu-Lundh (S), samhällsbyggnadsnämndens ordförande, sin glädje över att arbetet nu kan komma framåt.

– Vi har ett flertal pågående projekt för att få till ett bättre trafikflöde i stadskärnan nu när Skellefteå växer och Karlgårdsbron har en central plats i det, säger hon.

Annons

Entreprenadformen är en utförandeentreprenad (AB04) med utökad samverkan i syfte att skapa transparens och gott samarbete mellan parterna. I upphandlingen ska det bland även ha ställts krav på dokumenterad teknisk och yrkesmässig kapacitet, kompetens och certifiering.

– Vi har varit tydliga med att bygget av Karlgårdsbron är ett komplicerat projekt och utifrån den uppkomna situationen med ett hävt kontrakt ställs det höga krav på den nya entreprenören, säger Thérese Bäckström Zidoli, funktionschef projektledning vid Samhällsbyggnad, Skellefteå kommun.

– Vi ser fram emot ett bra samarbete med Skanska Sverige AB då de har visat i sitt anbud att de har lång erfarenhet och värdefull kompetens, fortsätter hon.

Annons

Nu går projektet in i en planerings- och kalkylfas som kommer att utgöra underlag för beräkning av budget för det återstående arbetet. Om det sedan krävs ett budgettillskott ska kommunfullmäktige fatta beslut om det under hösten. Efter det inleds produktionsfasen för att färdigställa bron.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons