Annons
Foto: Arkivbild

Trafikhelgen i Skellefteå – cruising, rattfylla och dubbla olyckor på E 4

NYHETER Det har både förekommit olyckor, misstänkta brott och andra förseelser i helgens trafik. Det cruisingevent som hölls i Skellefteå på lördagen sammanfattar polisen som tämligen lugnt.

Annons

Två personer misstänks ha kört bil påverkade under natten mot lördag. Den ene, en man, stoppades i Skellefteå centrum vid halv tre-tiden. En provtagning genomfördes och polisen upprättade en anmälan om drograttfylleri.

Ungefär samtidigt small det på E 4 mellan Skellefteå och Bureå. Enligt polisen ska en kvinna ha kört in i mitträcket, och klarat sig oskadd, men det uppstod misstankar om nykterheten när polisen kom dit. En anmälan om rattfylleri har gjorts.

Annons

Under lördagen genomfördes ett cruisingevent i Skellefteå och i polisens erfarenhet kan de evenemangen medföra vissa ordningsstörningar och trafikbrott, så polisen tog höjd för det genom att steppa upp bemanningen.

Polisen samverkade med socialtjänst och fältassistenter och enligt polisen kunde man förbygga en hel del. Sammantaget anses tillställningen ha blivit relativt lugn.

”Inga anmälningar om allvarliga våldsbrott har upprättats. Fler böter än en vanlig helg har dock utfärdats. Polis med trafikkompetens har också utfört flertalet flygande inspektioner av fordon där fordonsbrister kopplade till trafiksäkerhet har uppdagats”, uppger polisen på sin sajt.

Annons

Under lördagsnatten utfärdades exempelvis böter för hög och störande musik samt att bilbälte inte använts under färd.

Senare på söndagsmorgonen inträffade en lastbilsolycka på E 4 norr om Byske. Det orsakade ett trafikstopp, bärgning och vägsanering gjorde att trafiken fick ledas om via Båtvik och Tåme ett tag, men chauffören behövde inte föras till sjukvård.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons