Annons
Snart inleder Sandra Widman repetitionerna inför sommarturnén med Lars Winnerbäck. En turné som kommer att gå genom Sverige och Norge och som har premiär sista helgen i juni. Foto: Martin Sköld

Sandra Widman från Skellefteå turnerar – med Lars Winnerbäck: ”Det är världens bästa gäng”

MUSIK Just nu förbereder sig Sandra Widman för den tredje turnésvängen med Lars Winnerbäck i Sverige och Norge. “Det är världens bästa och enklaste gäng. Jag hittade min plats direkt”, säger hon.

Annons

Som så ofta i livet var det en kombination av tur och skicklighet som gav skelleftefödda Sandra Widman möjlighet att spela med Lars Winnerbäck. Efter att ha pluggat på Framnäs folkhögskola och Musikhögskolan i Piteå flyttade hon till Stockholm där hon hängde i musikkretsar. På en fest träffade hon Lars Winnerbäck.

– Jag kände några i hans band och fick några veckor senare veta att han sökte en person till. Och på den vägen är det. Det är världens bästa och enklaste gäng. Jag hittade min plats direkt, säger Sandra.

Det här var sommaren 2022 och den följdes av en turné i höstas. I juni kommer repetitionerna att dra igång inför årets turné som har premiär under sista helgen i juni.

Annons
Sandra brukar sjunga duetten ”Om du lämnade mig nu” med Lars. Foto: Privat

Sandras roll i bandet är främst som gitarrist och bakgrundssångare. Men hon har också fått chansen att sjunga duett med Winnerbäck på låten Om du lämnade mig nu som han ursprungligen sjöng in med Miss Li.

– Ibland kommer det in gäster och gör låten. Men en gång frågade han mig om det var okej att vi sjöng den och sen har vi fortsatt göra det. Det är en väldigt bra grej med det här gänget, man får ta mycket plats, synas och göra sin grej.

Annons

Uppvuxen på Morön

Fram till ungefär 15-års ålder var det fotbollen snarare än musiken som dominerade Sandras liv. Uppvuxen på Morön var fotboll något som i princip alla höll på med. Men när hon började på det estetiska programmet med musikinriktning på Anderstorp tog musiken över. Och att hon är där hon är idag tackar hon sin dåvarande lärare för.

– Jag är väldigt tacksam för de där åren. Jag träffade en massa människor med samma intresse och hade en väldigt peppande lärare som bidrog väldigt starkt till att jag hamnat på helt rätt plats, säger Sandra.

Annons
Bandet utgörs av Carl Ekerstam, Mikaela Hansson, Sandra Widman, Jerker Odelholm, Staffan Johansson och Jonna Löfgren. Och Lars Winnerbäck såklart. Foto: Privat

Sedan Sandra Widman flyttade från Piteå till Stockholm 2015 har hon alltid jobbat vid sidan av musiken. Men i höstas bestämde hon sig för att släppa det och vara frilansmusiker på heltid.

– En gång i livet vill jag fokusera helt och fullt på det här. Men vi får se hur länge det går. Jag har absolut inga problem med att ha ett vanligt jobb parallellt, jag tycker det bara är härligt. Men det har varit skönt att både vila ut och göra musikaliska inhopp här och där.

Artikeln är en del av Megafonen 7/5 – 2024. Läs hela tidningen här »

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons