Annons
David Eriksson. Foto: Pressbild / Mikael Blomkvist, Pexels

Framstående Skellefteentreprenör får ny nyckelposition: ”Jag är ivrig”

NÄRINGSLIV David Eriksson ansluter till Arctic Business som ny partneransvarig på inkubatorn.

Annons

Han är en av grundarna till framgångsrika North Kingdom, den digitala designbyrån som efter starten i Skellefteå 2003 kom att landa storkunder som Google, McDonalds, Disney och HBO, och öppna kontor i Stockholm, Los Angeles och Barcelona.

Nu har David Eriksson klivit ombord som ny partneransvarig på Arctic Business: en inkubator med ursprung i Norrland som samarbetat med över 180 företag nationellt och internationellt, och som värderas till över två miljarder kronor i dag.

”Med en lång och framstående internationell karriär tillför herr Eriksson en rikedom av nätverk, erfarenhet och expertis till denna avgörande roll”, skriver Arctic Business i ett pressmeddelande.

Annons

I sin nya roll kommer David Eriksson att arbeta för att matcha utmaningarna hos den internationella industrin med små och medelstora startups världen över. Han ska leda Collab Composites-delen på Arctic Business, som bedrivs i samarbete med Piteå Science Park och redan har pågående samarbeten med Hitachi och Saab.

”Framöver kommer Collab att utöka sitt erbjudande till sektorer som energi, råvaror och mineraler samt rymd, från olika platser i norra Sverige”, fortsätter företaget.

Annons

David Eriksson kommer att vara baserad i Skellefteå.

– Jag är ivrig att kultivera ett ekosystem av internationella industriledare och startupföretag som samarbetar på nya sätt för att utveckla innovativa och hållbara lösningar med ursprung i norra Sverige, säger han i pressmeddelandet.

Om Arctic Business

Företagsinkubatorn grundades år 2005 och ägs gemensamt av LTU Holding, Norrlandsfonden, Region Norrbotten, Skellefteå industrihus samt Luleå och Piteå kommuner.

Med avstamp i norra Sverige hjälper Arctic Business entreprenörer att utveckla exceptionella idéer och expandera deras verksamheter både nationellt och internationellt.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons