Annons
Foto: Arkivbild

Brand i villa på fredagen: Spred sig under golv • Insatsen framgångsrik

NYHETER På fredagsförmiddagen ryckte räddningstjänsten ut till en villa i Östanbäck efter ett larm om brand. Branden spred sig i huset men styrkan kunde få situationen under kontroll.

Annons

SOS larmades klockan 09.22 på fredagen. Enligt initiala uppgifter ska en brand ha utbrutit i en villa i Östanbäck, i vilken omfattning är oklart. Räddningstjänsten åker till platsen.

Uppdatering, 09.34:

Räddningstjänsten har fyra enheter på väg till huset, uppger SOS Alarm. Ambulansen avvaktar än så länge.

– Det ska vara rökutveckling från villan, säger SOS-operatören.

Uppdatering, 09.45:

Räddningstjänsten har kommit fram och konstaterat en brand i en husvägg. Det ska röra sig om en mindre brand, enligt RC Nord, och styrkan jobbar med att frilägga och släcka ned brandområdet nu.

Annons

Uppdatering, 10.00:

Det visar sig att branden hunnit sprida sig från väggen till golvet i det angränsande rummet, uppger SOS Alarm. Räddningstjänsten jobbar för att få kontroll på det hela. Ambulansen har fortfarande inte behövt rycka ut.

Uppdatering, 10.17:

Det är glödbränder i husets trossbotten, utrymmet mellan bjälklagarna under golvet, berättar Madeleine Lundgren på RC Nord.

– Men de ska ha läget under kontroll. Det är inga ökande temperaturer och de jobbar på för att se till att det stannar så, fortsätter hon.

Uppdatering, 10.49:

Insatsen har varit lyckad. Enligt SOS Alarm är branden numera helt släckt.

– Räddningstjänsten håller på att avveckla och lämna platsen nu, säger operatören.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons