Annons
Pontus Hiitti siktar på att öppna i Skellefteå under slutet av februari eller början av mars. Foto: Privat

Butik expanderar – kommer öppna i Skellefteå: ”Stora förhoppningar”

NYHETER Godis- och tobaksbutiken Godisgiganten kommer till Skellefteå. Den kommer att öppna på Solbacken.

Annons

Godisgiganten öppnade i Umeå 2019 och expanderade till Lycksele för snart ett år sedan. Bakom konceptet står 26-årige Pontus Hiitti. Han har varit resande säljare i branschen innan han tog steget och öppnade en egen butik.

– Jag har alltid varit sugen på att göra någonting eget. Det har flutit på bra och vi har funderat på vad nästa satsning ska bli, säger han.

Passade nog skulle en fastighetsägare i Skellefteå höra av sig efter att ha sett konceptet i Umeå – och den tredje butiken kommer att öppnas just här, i färgbutiken Caparols tidigare lokal på Solbacken.

Annons

Hur känns det att etablera en tredje butik?

– Det är alltid med lite skräckblandad förtjusning, säger Pontus med ett skratt.

– Men vi har stora förhoppningar och Skellefteå är ju en stad på frammarsch. Jag tror att det finns utrymme för en butik med det här konceptet på norra sidan av stan.

Han beskriver det som en klassisk godis- och tobaksaffär med något lite extra.

– Vi försöker sticka ut lite kring inredning och upplevelse i butiken. Det ska vara rent, fräscht och överskådligt, fortsätter Pontus.

Annons

Nu söker han efter en bra butikschef i Skellefteå. Totalt kan finnas plats för tre-sex heltidstjänster i butiken, men kanske inte från dag ett. Pontus är också i färd med att få alla tillstånd på plats.

Förhoppningen är att öppna på Solbacken i slutet på februari eller i början av mars.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons