Annons
Foto: Google

Olycka med timmerbil – vägen fick stängas • Person förd till sjukvård

NYHETER En timmerbil körde av vägen utanför Svanström på torsdagen. Efteråt fick en av de inblandade följa med ambulansen därifrån men ingen ska ha skadats allvarligt.

Annons

SOS larmades klockan 09.01 på torsdagen. Enligt de första uppgifterna ska en singelolycka med en lastbil ha inträffat på väg 95 mellan Klintforsliden och Svanström. Räddningstjänsten åker till platsen.

Uppdatering, 09.13:

Enligt Trafikverket ska lastbilen ha kört av vägen strax öster om Svanström.

Uppdatering, 09.16:

Det är en timmerbil som har kört av vägen, uppger nu Trafikverket. Räddningstjänsten ska ha kommit fram med en första enhet och enligt myndigheten är trafikpåverkan stor i bägge färdriktningarna.

Annons

Uppdatering, 09.20:

Räddningstjänsten har fler resurser på väg, uppger SOS Alarm. En ambulans är också tillkallad. Två personer ska ha färdats i fordonet och enligt de första rapporterna från platsen ska de inte ha skadats allvarligt.

– Någon ska ha klagat på ryggsmärta, säger operatören vid SOS Alarm.

Uppdatering, 09.32:

Nu har vägen stängts av. En preliminär sluttid för arbetet på olycksplatsen har satts till klockan 11.00, men observera att den tiden kan ändras.

Uppdatering, 09.46:

Räddningstjänsten har situationen på plats under kontroll och har återkallat två resurser, berättar Felicia Grape på RC Nord. Hon bekräftar att vägen stängts av, att två personer är inblandade och säger att de är ute ur fordonet.

Annons

Enligt prognosen hon har fått kan arbetet på platsen bli färdigt tidigare än beräknat.

Uppdatering, 09.55:

Nu är det inte helt stopp i trafiken längre, men enligt Trafikverket är framkomligheten fortfarande begränsad. En bärgare är beställd för timmerbilen i diket.

Uppdatering, 10.05:

En av de inblandade har följt med ambulansen in för kontroll. Framkomligheten är fortsatt begränsad men SOS Alarm uppger att bärgaren är på plats nu, så om ett tag ska trafiksituationen kunna återgå till det normala.

Har räddningstjänsten kunnat återgå till stationen?

– En enhet är kvar och assisterar med trafikdirigering, säger SOS-operatören.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons