Annons
Baserat på pressmeddelande
Foto: Pexels / Skellefteå AIK

Stjärnforward återvänder från USA – ansluter till AIK: ”Riktigt taggad”

SPORT Med sex NHL-säsonger, 259 matcher och 116 poäng i bagaget går flyttlasset hem till Sverige och upp till Norrland. Andreas Johnson, närmast i Pittsburghs organisation, är klar för spel i Skellefteå AIK, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Annons

Andreas Johnson, som fyller 29 år om ett par veckor, inledde sin NHL-karriär i Torontos organisation och blev så småningom kedjekamrat med Pär Lindholm i Maple Leafs. Där gjorde han tre säsonger, varav en med 43 poäng på 73 matcher, innan flyttlasset gick vidare till New Jersey. Efter två säsonger i Jack Hughes sällskap och en kort sejour i San José skrev han på för Pittsburgh inför denna säsong.

Men där har det inte blivit något spel och nu står det klart att Johnson ansluter till Skellefteå AIK. Avtalet med klubben sträcker sig över säsongen 2026/2027.

– Det känns jättekul att komma dit och få träffa alla och köra igång träningen med dem. Jag är riktigt taggad och längtar till matcherna, säger Andreas Johnson i pressmeddelandet.

Annons

Efter sju säsonger i Nordamerika bär det alltså hem till Sverige igen. När Johnson summerar tiden där borta innehåller den både toppar och dalar.

– Det har varit lite av en berg- och dalbana. Det har varit både roliga och tråkiga bitar och nu på sistone har det varit lite mer tråkigt så jag kände att det var dags för ett miljöombyte. Men jag har fått många bra erfarenheter, både på AHL- och NHL-nivå, samt att jag har fått spela med många olika bra spelare så jag hoppas kunna tillföra hårt jobb och ta med mig lite smågrejer därifrån.

Frölundafostrade Johnson spelade senast i SHL säsongen 2015/2016 och han ser fram emot att återvända till ligan i nytt, svartgult ställ.

– Det känns spännande! Jag har ju följt brorsan men har faktiskt ingen aning om hur det kommer att se ut eller kännas, men det kittlar lite att inte veta det heller, så det blir intressant att se vad det är för nivå. Ligan är ju väldigt jämn så jag tror det kommer bli väldigt tuffa matcher och att vi kommer få slåss om poäng i varje match.

Annons

Han sätter även ord på hur det ska bli att spela med storebror Jonathan.

– Det ska bli riktigt kul! Det är något vi har pratat om i hela våra liv, att få spela proffshockey tillsammans, och att få göra det på en så här hög nivå har varit en dröm för oss båda så jag längtar till det.

General manager Erik Forssell om att få in Johnson i laget:

– Vi har haft dialog en tid och det känns väldigt skönt att få detta klart. Andreas blir en jättebra pusselbit att få in i vårt lagbygge. En snabb och skicklig offensiv spelare som både kan göra mål och spela fram. Med sin skicklighet och sin erfarenhet kommer han kunna hjälpa oss i vår jakt på SM-guld.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå AIK
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons