Annons
Foto: Pressbilder

Säsongen för julkonserter drar igång – kammarkören firar jul med Solala: ”Kommer bli väldigt bra”

MUSIK Att gå på Skellefteå kammarkörs årliga julkonsert är en tradition för många Skelleftebor. Nytt för i år är att kören gör gemensam sak med a cappella-gruppen Solala där klassiska julsånger i ny tappning utlovas.

Annons

Vi står just nu på tröskeln till julkonsert-säsongen, den tid på året då julmusiken exploderar, inte bara i etern, utan också på scener och kyrkor med allt från traditionell körmusik till spektakulära julshower. Skellefteå kammarkörs julkonsert är ett lika tydligt som återkommande tecken på att julen står för dörren. Och i år får de sällskap av göteborgarna i vokalistgruppen Solala.

– Det var vår kassör som såg på Facebook att det fanns möjlighet att sjunga tillsammans med Solala. Så vi skrev till dem och kom överens om att göra en julkonsert ihop, säger Anne-Susan Nakonz, ordförande i Skellefteå kammarkör.

Annons

Konserten, som går av stapeln den 26 november i Sara kulturhus, kommer att bjuda på traditionella julsånger med nya arrangemang av både Solala och kammarkören.

– Intresset för konserten är stort, det känns jätteroligt. Att vi får möjlighet att uppträda på Sara kulturhus blir speciellt, säger Anne-Susan.

Det blir en lång dag med rep och soundcheck.

Skellefteå kammarkör har övat inför julkonserten sedan i september och är väl förberedda inför den gemensamma repetitionen med Solala inför konserten.

– Vi kommer att öva tillsammans samma dag som konserten äger rum. Det blir en lång dag med rep och soundcheck. Det kommer att bli väldigt bra, säger Ann-Susan.

Annons

Föreställningen med Solala och Skellefteå kammarkör är inte allt som sker på temat. I Skellefteå med omnejd vankas julkonserter med alltifrån Weeping Willows till Samuel Ljungblahd och Doug Seegers i vinter, vi listar ett gäng här.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons