Annons
Foto: Arkivbild

I helgen: Ofredande på krog, förare fast i kontroller och föremål stulna

NYHETER Flera personer misstänks för brott efter helgen i Skellefteå. Polisen har bland annat upprättat två anmälningar om rattfylleri.

Annons

Sent på fredagen inträffade en bilolycka på E 4 norr om Byske. SOS larmades om händelsen klockan 23.22. En personbil ska ha kört av vägen och enligt polisen ska en av de inblandade ha skadats.

Personen ska ha klagat på nacksmärtor, men i övrigt är skadeläget okänt. Polisen har upprättat en anmälan men misstänker inget brott i samband med olyckan.

Nästa morgon kallades polisen ut till Morön. En person ska ha blivit av med saker från sin bil, och stölden tros ha skett tidigare under natten.

– Spårsäkring utförs och en anmälan upprättas, uppger polisen på sin sajt.

Annons

På lördagsmorgonen satte de även stopp för ett misstänkt rattfylleri. När fordonet stoppades på Anderstorp fick polisen misstankar om att föraren var drogpåverkad, så en provtagning utfördes och en anmälan har gjorts.

Föraren, en man, bötfälldes även då fordonet visade sig vara belagt med körförbud.

Senare på kvällen larmades polisen till en krog i centrala stan, där en man misstänks ha ofredat en kvinna sexuellt. Samtalet kom strax före midnatt.

– En anmälan gällande sexuellt ofredande ska upprättas och ärendet hanteras med arbetssättet snabbare lagföring, fortsätter polisen.

Annons

Samma kväll inträffade även ett misstänkt rån. Det är en tonåring i Skellefteå som ska ha drabbats, efteråt kunde polisen lokalisera tre personer som anhölls under natten. Mer om den händelsen finns här.

Även på söndagen uppdagades ett misstänkt rattfylleri. Bilen stoppades i en kontroll på Hedensbyn och föraren blåste positivt, så polisen omhändertog mannens körkort.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons