Annons
Åsa Lundström har trivts i mycket bra i sin blomsterbutik, men känner sig redo för någonting nytt. Foto: Jonas Nilsson

Ska sälja butiken – Åsa i Skellefteå känner sig redo för ett nytt kapitel

NÄRINGSLIV Hon har drivit Pauls Blommor i nästan exakt sex år, vilket känns alldeles lagom för Åsa Lundström. Nu har hon bestämt sig för att sälja butiken.

Annons

Pauls Blommor på Älvsbacka har funnits i Skellefteå i 76 år. De sista med Åsa Lundström vid rodret, hon köpte butiken under 2017 och öppnade i september samma höst, efter en längre renovering.

Men nu söker hon någon som vill ta över affären. Det ligger inget dramatiskt bakom beslutet, tanken på att sälja har vuxit fram under semestern och för Åsa känns det rätt nu.

– Var sak har sin tid bara. När jag berättade om försäljningen sade en kompis “det blir bra, för då slutar du på topp”, säger hon med ett skratt.

Annons
Pauls Blommor öppnade på Storgatan för 76 år sedan och flyttade till Älvsbacka något år senare. Foto: Jonas Nilsson

Hon har varit uppskattad i butiken. I motiveringen till priset för Årets bemötande, som Åsa tog hem på Handelsfesten i fjol, beskrivs hur personer ofta lämnat den med ett leende, en varm känsla och fina blommor i hand.

Åsa har också uppskattat sin tid med Pauls Blommor.

Vad kommer du att sakna?

– Det är alla intressanta människomöten. I privatlivet du vet, det är inte alltid man får träffa nya människor utan man hänger med släkt och vänner från förut, men i butiken får man hela tiden träffa nya. Det kommer jag att sakna, säger hon.

Annons
Åsa kommer att sakna att träffa alla. Hon tänker fortsätta hålla öppet medan hon letar en köpare. Foto: Jonas Nilsson

Hon har inte bråttom att sälja och tänker fortsätta hålla öppet tills hon hittar någon som vill ta över.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons