Annons
Anna Lindahl blir ny kultur- och bibliotekschef i Skellefteå. Foto: Tinika Häggström / Pressbild

Ny kultur- och bibliotekschef snart på plats • Det blir hon som tar över

NYHETER Anna Lindahl har utsetts till ny kultur- och bibliotekschef i Skellefteå kommun. Hon kommer att tillträda den 15 november.

Annons

Den tidigare kultur- och bibliotekschefen Mikke Ejrevi meddelade i juni att han blivit utsedd till ny vd för Skellefteå museum. Han ska tillträda tjänsten under hösten.

Nu är hans efterträdare klar. Anna Lindahl är utbildad lärare och kommer närmast från rollen som avdelningschef på Luleå tekniska universitet, LTU, där hon exempelvis ansvarat för universitetsbiblioteket och universitetets konstsamling.

– Det känns som ett väldigt roligt uppdrag att kliva på och jag är väldigt stolt och glad över att ha fått den här rollen och möjligheten, säger hon i ett pressmeddelande.

Annons

Anna Lindahl har alltid haft ett stort intresse för konst, kultur och litteratur. Hon och familjen bor i Södra Sunderbyn utanför Luleå i dag, men hoppas hitta en ny tillvaro i Skellefteå.

– Det finns ett otroligt kulturliv här i Skellefteå med fantastiska Sara kulturhus, många jättefina bibliotek och Nordanås fina område med bland annat Handens hus. Det finns mycket spännande att upptäcka och det finns säkert också mycket som jag inte känner till, som medarbetarna får berätta om och visa mig.

Annons

Anna Lindahl tillträder som kultur- och bibliotekschef den 15 november. Ingrid Thylin, förvaltningschef på kultur- och fritidskontoret, gläds åt rekryteringen och tror att Anna kommer att kunna tillföra mycket.

– Anna har en gedigen chefserfarenhet och en ledarprofil om passar mycket väl in i vår tillitsbaserade verksamhet, säger Ingrid Thylin.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons