Annons
Caroline Thorén har tidigare bland annat jobbat som reporter hos Norran och Dagens Nyheter, copywriter och redaktör på Krux och Henson samt pressansvarig på Skellefteå kommun. Foto: Magnus Lindkvist

Caroline Thorén förstärker redaktionen – vill bidra med nyheter och fördjupningar: ”Alltid identifierat mig som journalist”

NYHETER Journalisten Caroline Thorén är det senaste tillskottet på Megafonens redaktion. Hon har tidigare jobbat på bland annat Norran och Dagens Nyheter, och kommer senast från tjänsten som pressansvarig på Skellefteå kommun.

Annons

Caroline Thorén är uppvuxen i Gävle där hon redan som ung skrev krönikor och bokrecensioner i Gävle Dagblad. Efter genomförda universitetsutbildningar i franska och litteraturvetenskap tog hon en vetenskaplig journalistexamen och hamnade 2005 på Norran i Skellefteå.

– Jag hade bara tänkt vara där ett tag och få lite erfarenhet, men trivdes bra och blev kvar i två år innan jag började på Dagens Nyheter i Stockholm, berättar Caroline.

På DN.se blev hon sedan kvar i 3,5 år innan flyttlasset åter bar till Skellefteå.

– Vi hade hunnit träffa många vänner här och jag längtade tillbaka. Det är en fin stad, säger hon.

Annons

Åter i Skellefteå jobbade Caroline som copywriter på kommunikationsbyrån Krux och Henson innan hon 2019 blev pressansvarig på Skellefteå kommun där hon arbetat fram till nu.

– Det har varit helt fantastiska år och en ovärderlig erfarenhet att få följa samhällsutvecklingen på så nära håll. Tidvis slitsamt och med hög arbetsbelastning, men också kul och superintressant.

Caroline Thorén började sin anställning hos Megafonen i början av augusti. Foto: Magnus Lindkvist

Varför väljer du att gå tillbaka till journalistiken?

– Även om jag har gjort andra saker i 10 års tid så har jag alltid identifierat mig som journalist, och jag har längtat tillbaka till att skriva mer kreativt. När den här chansen dök upp så kändes det perfekt för mig, säger Caroline som ser fram emot att jobba på Megafonen.

– Jag tycker att Megafonen under de senaste åren verkligen vuxit fram till en pigg, relevant och fräsch uppstickare. Det är en redaktion som jag vill jobba på.

Annons

När den här texten skrivs har Caroline bara jobbat några dagar, men redan börjat producera material till kommande tidningar och Megafonen.se.

– Jag hoppas att min nyfikenhet och stora kunskap om Skellefteå ska bidra till intressanta nyheter och fördjupningar som läsarna ska få ta del av, säger hon.

Fakta / Caroline Thorén

Ålder: 44 år

Bakgrund: Tidigare journalist på Norran och Dagens Nyheter, copywriter och redaktör på Krux och Henson, pressansvarig på Skellefteå kommun.

Bor: Varuträsk

På fritiden: Tränar, läser, skjutsar barn och lyssnar orimligt mycket på P1.

Aktuellt: Nyanställd journalist på Megafonen

 

Har du nyhetstips? Du når Caroline på caroline@megafonen.se

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons