Annons
Foto: Arkivbild

Avlossade skott i Robertsfors: Man skjuten i benet vid polisingripande

NYHETER En man i Robertsfors kommun är bland annat misstänkt för försök till mord. Han sköts i benet i samband med polisens ingripande på måndagen.

Annons

På måndagseftermiddagen nåddes polisen av uppgifter om att en person avlossat ett vapen i Bygdeå, Robertsfors kommun. Skottet ska ha träffat en bil med flera personer inuti, men ingen av dem ska ha skadats.

När polisen kom dit och skulle kontrollera den misstänkte skytten, en man, uppstod en situation där polisen sköt verkanseld. En ortsbo berättar för VK att polisen ska ha skrikit ”släpp kniven, släpp kniven, annars skjuter vi”.

Mannen fördes till sjukvård efter att ha träffats i benet. Han har gripits misstänkt för mordförsök, grovt vapenbrott samt framkallande av fara för annan.

Ingen av de inblandade är kända av polisen sedan tidigare, så deras bedömning är att detta rör sig om en isolerad händelse. Användningen av tjänstevapnet kommer enligt rutin att utredas av polisens avdelning för särskilda utredningar.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons